Recensies·Recensies van Moon

Ik kan er nét niet bij – Sander Verheijen “Een traan loopt over mijn wangen, wanneer ik het boek sluit.”

Ik kan er nét niet bij – Sander Verheijen

“Open en eerlijk beschrijft Sander zijn verhaal. Vol emotie met respect gelezen.”

th

De Achterflap

‘Elke strohalm is er één. Elke strohalm is van ons.’

Sander is de vader van Willem en Maurits. De een werd geboren met een zware hersenbeschadiging, de ander heeft autisme. In Ik kan er nét niet bij vertelt hij het hartverscheurende verhaal van zijn eerste jaren als vader van deze bijzondere tweeling.

Hij schrijft openhartig over zijn persoonlijke ontdekkingstocht naar het vaderschap, over de tegenslagen die het gezin treffen, maar ook over de blijdschap als een van de jongens een mijlpaal bereikt, over hoe ze knokken en relativeren en bovenal hoop houden.

Mijn Leeservaring

Sander heb ik leren kennen als crew lid van Hebban. Nooit verwacht dat hij het in zich had om een boek te schrijven, nooit gedacht dat dit achter zijn lach schuilging.

“Sander beschrijft zijn leven als vader van Willem en Maurits, het gehele traject mogen wij als lezer met hem bewandelen. Vanaf de ICSI tot zijn eerste jaren als vader.”

De korte vlotlezende hoofdstukken maken dat je al snel in het verhaal gezogen wordt. Maar wat je waarschijnlijk als eerste op zal vallen is de humoristische manier waarop Sander zijn leven beschrijft, het zwakt de zwaarte en het aangrijpende af, maar dat het aangrijpend en zwaar is kun je niet ontkennen. De geboorte van je kind is het mooiste wat er bestaat, maar wanneer er iets mis blijkt te zijn doe je er alles aan om je kind te helpen. De manier waarop Sander Verheijen zijn verhaal beschrijft dwingt respect af, zijn openheid, de kracht maar vooral de liefde die het bevat raakt je als lezer.

“Het geeft hoop. Hoop die heel hard nodig is om te kunnen overleven. Samen met het geloof dat het goed komt”

Door zijn openheid en eerlijkheid, zal hij veel mensen kunnen helpen, de gebeurtenissen waar zij tegen aan zijn gelopen, zullen vele ouders van kinderen met een beperking mee maken. Door de luchtige manier waarop dit beschreven is, maakt Sander het onderwerp lichter maar vooral bespreekbaar. Je kunt er nog heel veel over zeggen, maar dat is voor dit boek niet nodig.  Met een traan over mijn wangen sloot ik dit boek.

Diepe respect voor Sander en zijn vrouw en natuurlijk de twee kanjers Willem en Maurits

Dit boek is een Mustread, het zet je weer even met twee benen op de grond.

Lieve Leesgroet Moon

 Koop bij bol.com

photovisi-download (6)