Recensies

Elsa las…; ‘Turtles all the way down’ – John Green “Dit boek  is voor een grote doelgroep geschikt”

‘Turtles all the way down’ – John Green

“Dit boek  is voor een grote doelgroep geschikt”

 • Uitgever: Penguin UK
 • Engelstalig 
 • 304 pagina’s 
 • 9780241335437
 • januari 2017

9200000079409268

De Achterflap

Dit is de Britse (UK) editie van Turtles All The Way Down. Er is ook een Amerikaanse (US) variant van dit boek, de originele taal waarin John Green het boek geschreven heeft, met Amerikaans taalgebruik. 

It all begins with a fugitive billionaire and the promise of a cash reward. 

Turtles All the Way Down is about lifelong friendship, the intimacy of an unexpected reunion, Star Wars fan fiction, and tuatara. But at its heart is Aza Holmes, a young woman navigating daily existence within the ever-tightening spiral of her own thoughts. 

Elsa haar Leeservaring

Voor de Hebban leesclub mocht ik de Engelstalige versie van het nieuwste boek van John Green lezen. De titel ‘Turtles all the way down’ alleen al was hetgeen wat mij gelijk aantrok om in te schrijven op deze leesclub. Net als dat al jaren al Green zijn boeken op mijn ‘wil ik lezen lijst’ staan maar ik eerder nog geen kans had om boeken van hem te lezen. Ook worden zijn YA boeken nogal eens uitgebreid in de media besproken en gehypt. Dus ik was zeker erg nieuwsgierig naar dit boek met de fantastisch intrigerende titel.

Het verhaal gaat over Ava die nogal worstelt met wie ze is en wil zijn. Zij probeert vooral heel erg hard. Maar haar eigen, constant aanwezige, gedachtes zitten in de weg. Ook haar directe omgeving ondervindt hier hinder van maar proberen toch om zo begripvol mogelijk met haar om te gaan en haar te helpen, ieder op hun eigen manier.

Dit is voor mij echt een bijzonder mooi boek. De indringende schrijfstijl geeft een realistische kijk in de denk en belevingswereld van het hoofdpersonage met al haar problemen. Ik werd gelijk gegrepen door het verhaal die vele diverse aspecten bevat. Zoals onder andere eenzaamheid, verdriet, woede, onmacht maar ook juist vriendschap, liefde en zorgzaamheid. Het geheel is aan de ene kant zwaar door de diepliggende problemen maar bevat ook humor en grappige scenes. Alles zorgt ervoor dat er zeker een leerzame kant aan dit verhaal zit en het boek voor een grote doelgroep geschikt is.

 •  Spanning: 5
 • Plot: 8
 • Leesplezier: 8
 • Schrijfstijl: 10  
 • Originaliteit: 10
 • Psychologie: 10   

Ik geef dit boek 5 sterren.

12105937_10208155128422477_2456628242333608992_n

Koop bij bol.com

photovisi-download (88)