Recensies·Recensies van Moon

Lech – Kiki van Dijk “Ideaal, spannend leesvoer voor op reis. “

Lech – Kiki van Dijk

“Ideaal, spannend leesvoer voor op reis. “

9200000078777701

De Achterflap

Tess heeft haar droombaan gevonden als accountmanager bij het populaire pr-bureau Image House. De mooiste opdrachten stromen binnen, maar het succes heeft ook een keerzijde: ze maakt lange dagen en ziet haar driejarige tweeling steeds minder. En net als ze een gezellige familievakantie wil boeken, wordt Tess gevraagd deel te nemen aan een brainstormsessie in Lech.

Met een klein team gaat ze vier dagen aan de slag in een luxe chalet midden op de berg. De sfeer is inspirerend, maar gaandeweg krijgt ze het gevoel dat haar collega’s iets voor haar verbergen. En als het chalet door een hevige storm ingesneeuwd raakt, lopen de spanningen hoog op. Tess ontdekt geheimen die haar leven op het spel zetten…

Mijn Leeservaring

“There is no sign of life,it`s just the power to charm”

David Bowie

En klein boekje ditmaal van Kiki van Dijk, zo`n heerlijk zakformaatje om mee te nemen op een korte trip. Kiki van Dijk is pseudoniem van een Nederlandse schrijver. Ik heb al meerdere boeken van deze schrijver gelezen. Hopelijk heb ik met Lech weer heerlijke leesmomenten.

Lech blijkt al snel een vlot lezend, spannend verhaal. Je gaat mee op reis met Tess en haar bazen. Dat dit geen plezierreisje is wordt al snel duidelijk.

“En tegen de bulderende wind begon ze zachtjes haar vaders favoriete liedje te neuriën” 

In dit korte verhaal loopt de spanning snel op en de ietwat naïeve Tess raakt verstrikt in tweestrijd wie is te vertrouwen en wie niet. Voor de lezer wordt het al snel duidelijk dat er een aantal karakters in het verhaal niet zuiver zijn.Een leuk bijkomend aspect zijn de korte verwijzingen naar teksten van David Bowie, een kleine leidraad in het hele verhaal. De plot is een aangename verrassing en maakt het verhaal compleet.

Dit korte verhaal bezorgt je een aantal fijne leermomenten, jammer genoeg is het kort lijkt het iet wat naïef en voorspelbaar maar zeker goed geschreven met de benodigde portie spanning.

Lieve Leesgroet Moon

  • Schrijfstijl 4 ****
  • Leesplezier 4 ****
  • Plot 4 ****
  • Spanning 4 ****

Koop bij bol.com

photovisi-download (87)