Recensies·Recensies van Moon

Moord in de aula – Damen & Rozie “Een unieke samenwerking van twee schrijvers”

Moord in de aula – Damen & Rozie

“Een sterke thriller die tot stand komt door een unieke samenwerking”

9200000064160280.jpg

De Achterflap

Op het bord in de aula waar ze zou lesgeven, staat geschreven in
grote letters: ‘Ding Dong, the bitch is dead!’. Wie had welk
motief voor deze gruwelijke daad

Mijn Leeservaring

“Don`t you dare start with them, if you do, you will meet evil”

Na Moord op de Boekenbeurs te hebben gelezen van Geerinck & Damen, viel mijn oog op een tweede Antwerps moordverhaal

Een heerlijke Vlaamse thriller welke zich gedeeltelijk afspeelt op de universiteit in Antwerpen. Hier krijg je in het gehele verhaal veel van mee, er wordt veel geschreven over het rechtssysteem in  vakjargon met de bij behorende gebeurtenissen. Dit is misschien even wennen, maar al snel blijkt dat je helemaal verweven raakt met het verhaal.

De moord die gepleegd wordt op professor Joke Roossen. Haar flink toegetakelde lijk wordt gevonden op de UA en al snel is er een dader in beeld, maar of dit ook de daadwerkelijke dader blijkt te zijn? Een verhaal vol geheimen welke nooit tegen iemand mogen worden door verteld.!

Moord in de aula, een verhaal van onze Zuiderburen, de heerlijke zachte taal en bepaalde uitspraken komen hierin naar voren. Voor de liefhebber van de zachte buurtaal is het een pluspunt, voor de mensen die er minder van houden niet een overdreven minpunt want het is schappelijk en niet overdreven, een goed gedoseerde dosis Vlaams.

Moord in de aula is een boek wat je in een sneltrein vaart leest, de spanning en de geheimen lopen gestaag op en je bemerkt dat je gevangen zit in het web van het Antwerpse. Kris Vandamme werkzaam op de dienst Agressie “ook wel Moordzaken in de volksmond genoemd” wordt samen met Tim en Silke op de zaak van de vermoorde professor gezet, al eerder mocht hij ook de moord op de boekenbeurs oplossen, een aangename hernieuwde ontmoeting met deze karakters. De combinatie van de schrijvers, een topadvocaat Walter Damen en de co- auteur professor op de Universiteit Antwerpen Joëlle Rozie, is een gouden greep. Hierdoor wordt het verhaal vanuit twee kanten in de spotlights belicht en krijg je als lezer een heel reëel beeld van alle gebeurtenissen.

Vele pluspunten dus voor deze thriller.

De plot is verrassend, je ziet het niet aankomen. Een plot waar wellicht meer uit kon worden gehaald. Er hadden een aantal punten meer kunnen worden uitgewerkt en meer diepgang van bepaalde verdachte karakters had fijn geweest. Want ook al zag je de plot van geen enkele kant aan komen, je mist iets.

De combinatie van de verhaallijn en de twee goed uitgewerkte expertise van de schrijvers is origineel te noemen, de kracht waarmee de twee werelden samensmelten tot een verhaal is sterk.  Het boek bevat een zeer goed opgebouwde, boeiende spanningsboog met pittige sterk neergezette karakters. De plot is verrassend maar teleurstellend. Toch kijk ik uit naar weer een “ Moord in…” van Damen & een co auteur want het is veel genieten van de sfeer en de schrijfstijl.

Lieve Leesgroet Moon Kager

  • Spanning 4 ****
  • Schrijfstijl 4 ****
  • Leesplezier 5 *****
  • Originaliteit 4 ****
  • Plot 2 **

Koop bij bol.com

photovisi-download (88)