Recensies·Recensies van Moon

De zeven zussen “Storm”- Lucinda Riley “Wat een aanrader, heerlijk”

De Zeven Zussen “Storm”- Lucinda Riley

“Lucinda Riley legt de lat wel erg hoog voorzichzelf. Wat een heerlijk boek”

9200000078777670

De Achterflap:

Ally D’Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst. 
Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk ‘Peer Gynt’ van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

Mijn Leeservaring

Lucinda Riley haar eerste boek van de zeven zussen serie verscheen eind 2017, als internationale bestseller bleek hij hier in Nederland meer dan enthousiast ontvangen te worden. Dit belooft veel voor het tweede deel De zeven zussen “Storm”

“In momenten van zwakte zul je je grootste kracht ontdekken”

In het deel Storm, komen we meer te weten over de tweede zus, Ally, welke bekend staat om haar daadkrachtige karakter en als de regatta zeiler van de familie. Ook zij ontving na het overlijden van haar adoptie vader een brief, met de coördinaten van de plek waar zij vandaan komt. De brief leidt Ally naar Oslo, waar zij zich onderdompelt in de geschiedenis van de muziek. Wat heeft het muziekstuk uit 1876 van Edvard Grieg met haar verleden te maken?

  “Dus, als ik het goed heb, je vader die van je oudste zus de bijnaam Pa Salt kreeg, bracht jou en je vijf babyzusjes mee van zijn reizen rond de wereld? Zoals anderen koelkastmagneetjes mee brengen?

De reis van Ally, begint onstuimig een aangrijpend, een rollercoaster van emoties belasten niet alleen Ally, maar als lezer raak je ook danig onder de indruk van wat zij in een korte tijd te verstouwen krijgt. Lucinda Riley beschrijft dit met zoveel empathie en overtuiging, dat de personages uit De Zeven Zussen Storm je diep raken. De combinatie van romantiek, geschiedenis en een vleugje mysterie maken dat dit boek je enorm veel leesplezier geeft, waardoor stoppen een No-Go blijkt te zijn.

Door de manier waarop Lucinda Riley de ingrediënten van het verhaal mixt tot deze Mustread, raak je meer en meer in de ban van De Zeven zussen. Het laagje Mysterie zuigt je helemaal in het verhaal, tijdens het lezen blijf je je afvragen hoe de verhalen van de andere zussen zullen zijn en dan die zevende zus?? Dit heeft zo`n enorme aantrekkingskracht dat je vanaf deel 1 alleen maar meer wilt.

De Zeven Zussen “Storm” is een verhaal wat je echt even moet laten bezinken. De emoties zijn zo levend beschreven, dat ze voelbaar zijn. De karakters zijn heel tastbaar neergezet. Je beleeft de reis naar het verleden van Ally mee, door de ontroerende en melodische schrijfstijl van Lucinda Riley. Dit boek zal me nog lang bij blijven, met tranen in mijn ogen en een diepe zicht sluit ik deze Mustread.

“Toen de prachtige, bekende melodie, die deel had uitgemaakt van mijn jeugd en die van mijn zussen in Atlantis, door de zaal zweefde en de muziek geleidelijk aan zwol, voelde ik wat van de spanning van de afgelopen weken uit me wegstromen.”

De zoektocht van de derde zus Star, is het volgende deel in de serie en heet “De zeven zussen – Schaduw” Ik kan nu al niet wachten want met dit tweede deel overstijgt Lucinda Riley zichzelf waardoor de lat voor deel drie wel erg hoog ligt.

Lieve leesgroet Moon

belangrijk bewaren (6)

 Koop bij bol.com

photovisi-download (12)