Recensies·Recensies van Caro

Sharpe & Skaye – Meedogenloos “Een thiller die je meeneemt naar een wereld, waar levens niets voorstellen”

Sharpe & Skaye – Meedogenloos

“Een thriller die je meeneemt naar een wereld, waar levens niets voorstellen”

9200000087201101

Samenvatting:

Nadat hun ouders zijn vermoord, slaan de zusjes Mandy en Lisa Peeters op de vlucht. Het belastende bewijsmateriaal dat ze bij zich dragen, maakt dat ook zij moeten vrezen voor hun leven.
Vier jaar eerder verdween de toen dertienjarige Californische India Johnston spoorloos. Ze duikt buiten het zicht van haar familie op in de gedwongen prostitutie in België. Dan is er een klant die zich haar lot aantrekt.
Tim Bosman en Suzanne Meyer hebben elkaar na het verbreken van hun relatie al ruim zeven jaar niet meer gezien. Tim heeft in de journalistiek te maken met uiteenlopende zaken, waarbij hij niet altijd vrienden maakt. Als de omstandigheden Tim en Suzanne weer bij elkaar brengen, staat hun leven op het punt voorgoed te veranderen.
Op het eerste gezicht lijken dit drie op zichzelf staande gebeurtenissen. Schijn bedriegt …

Mijn mening:

Vandaag 22 februari wordt het boek “Meedogenloos” gepresenteerd in Hoorn. Melissa Skaye en J. Sharp, beide thriller auteurs hebben de handen ineen geslagen en zijn samen aan een boek begonnen. Best moeilijk als je beide een andere schrijfstijl hebt, maar wat is het goed geworden.

Het verhaal van India, die vier jaar geleden is ontvoerd en nooit is terug gevonden. Dit meisje leeft, maar hoe. De bewakers die zich verlekkeren aan de meisjes en ook hun handen niet thuis kunnen houden. Wat schuilt er nog meer achter deze organisatie.

India zag geschrokken gezichten. Het leven hier was een hel. Maar je wist feitelijk wat je te wachten stond. Het niet weten was de nachtmerrie. Niemand haalde het in haar hoofd naar het waarom te vragen, na die ene keer dat iemand dat wel had gedaan en voor het oog van iedereen in elkaar werd getrapt.

Mandy en Lisa. Hun ouders zijn vermoord en zij zijn gevlucht. Samen proberen ze te overleven op straat, want ze willen geen verdere vrienden en familie in gevaar brengen. Maar overal ligt het gevaar op de loer. Informatie op een telefoontje van hun ouders bevat geheimen die het daglicht niet kunnen verdragen. Aan wie kunnen ze de informatie geven, wie is er nog te vertrouwen.

Aan het einde van het doodlopende straatje stond een vuilnisbak. Mandy rende ernaartoe en hielp haar zusje erin. Lisa mompelde, stribbelde tegen, maar zei geen woord.

Tim en Suzanne

Nadat deze twee elkaar 7 jaar geleden voor het laatst hebben gezien, komen hun levens toch weer bij elkaar. Ze durven het nog niet aan elkaar toe te geven , maar ze hopen opnieuw een leven samen te kunnen opbouwen.

Maar eerst moet er iets worden opgelost.

Het laatste wat ze zag was het lichaam van agent Joey, die boven haar uit torende.

Ik was één van de gelukkigen, die het boek al mochten lezen voor de presentatie. Van zowel J.Sharpe als van Melissa Skaye, had ik al boeken gelezen. Dus was ik heel benieuwd naar een boek van hun samen. J.Sharpe heeft zijn SF weg gelaten, maar wat een heftige thriller is het geworden.

Een boek dat je niet zomaar aan de kant kan leggen, korte hoofdstukken die je door laten lezen. Nog een hoofdstuk dan en voor je het weet is het al weer laat. Het boek bestaat dus uit drie verhaallijnen, welke op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben, maar samen komen in de plot.

Heb je al wel een idee hoe het plot verloopt, toch blijf je verbijsterd en verdrietig achter. Ik heb een dag geen ander boek op kunnen pakken, omdat ik het moest laten bezinken. Ik denk zelfs dat het verhaal niet meer uit mijn hoofd gaat, vooral omdat je weet dat er  zulke gruwelijke dingen gewoon gebeuren op deze aardkloot. Mensen die zo’n verdorven geest hebben, alleen nog maar geld zien en totaal geen empathie hebben.

Iedere keer als je denkt “Yes, het komt goed”, gebeurt er iets dat je kippenvel bezorgt. Zelfs aan het einde denk je, “Oh wat fijn” tot dat ……..

Nou, van mij mogen deze twee top auteurs nog wel een keer samen in de pen klimmen.

Lieve leesgroet van Caroline

photovisi-download (1)