Kinder Mustreads·Recensies

De Muis en de Muur – Britta Teckentrup “Muis heeft mijn hart gestolen”

 

De Muis en de Muur – Britta Teckentrup

“Onder de indruk van de boodschap van dit verhaal..

Een boek dat bij jong en oud voor gespreksstof zal zorgen”

Bekijk de trailer van De muis en de Muur

De Achterflap

download (2)Om het dorp van Muis staat een grote rode muur. Niemand weet hoe die muur er gekomen is. Wat iedereen wél weet, is dat het eng en gevaarlijk is achter de muur. Maar Kleine Muis is nieuwsgierig… Zal ze een kijkje achter de muur durven nemen?

Over de schrijfster – Britta Teckentrup

Britta Teckentrup is de auteur van het Prentenboek van het Jaar 2018. Met De muis en de muur levert ze wederom een prachtig geïllustreerd verhaal voor jonge kinderen af, dit keer over onbevangenheid en het omgaan met angst.

 

Mijn leeservaring

“Voor iedereen die geen angst kent – en voor een wereld zonder muren

B.T.

Een klein musje op een hoge rode muur, de in het oog springende omslag zal een kind opvallen in de boekwinkel. Het kleine muisje maakt een eenzame indruk, een kind zal zich snel afvragen wat er zich aan de andere kant van de muur afspeelt. Wanneer je samen met je kind het boek gelezen hebt, kun je onder de papieren omslag, een nieuwe wereld vinden. Hoe origineel bedacht, met het oog op het verhaal, geeft dit een extra twist aan het boek. Maar eerst zal je het boek moeten lezen, wil je de clou snappen. Voor kinderen een extra ontdekking waar je als ouder mooi op in kan springen.

Mooie illustraties prijken op de bladzijdes, het kleine muisje in de hoofdrol, de lieve dieren om hem heen, dieren met een karakter. Een kind zal zich vast in één van de karakters kunnen herkennen

“Om ons te beschermen; fluisterde Bange Kat.

Aan de andere kant van de rode muur is het heel gevaarlijk!”

Een verhaal voor kleine kinderen, een prentenboek. Maar zeker ook geschikt om met iets oudere kinderen te bespreken. Samen lezen en vragen waar of zij bang voor zijn, een onderwerp wat bij kinderen op de lagere groepen van de basisschool een heel belangrijk gespreksonderwerp is. De muis en de muur is een zeer goed boek om op school te gebruiken maar ook om thuis samen met je kind op een onbevangen manier een gesprek aan te knopen.

De muis en de muur heeft mijn hart gestolen, ik heb mogen genieten van een verhaal waarover na gedacht is. En met de mooie illustraties en het pakkende onderwerp denk ik dat Britta Teckentrup weer hoge ogen gooit met dit verhaal.

 Lieve Leesgroet Moon

belangrijk bewaren (3)
Koop bij bol.com
photovisi-download (33)