Recensies·Recensies van Moon

Schemering – Bernard Minier “Wat een Talent”

Schemering Bernard Minier

“Minier zet met zijn schrijfstijl al je zintuigen op scherp, wat een talent.”

9200000078777619

De achterflap

Als in de onheilspellende Pyreneeën een bloedstollend duel plaatsvindt, zijn de gevolgen niet te overzien…
Een stormachtige nacht op een booreiland in de Noordzee. Een helikopter zet inspecteur Kirsten Nigaard af. De Noorse inspecteur onderzoekt daar de mysterieuze moord op een technicus.
Ondertussen verschijnt in een zwaarbewaakte gevangenis in de Pyreneeën een man niet op appèl. Zijn naam? Juliann Hirtmann, een gevreesde seriemoordenaar. Kirstin wordt erbij geroepen. In zijn cel vindt ze een stapel foto’s van een baby, met achterop de naam Gustav.
Ze roept de hulp van commandant Servaz in, die de opdracht met grote tegenzin aanneemt. Zal het hen samen lukken de ingenieuze moordenaar te slim af te zijn? Of speelt Hirtmann wederom een onheilspellend spel, waarbij de commandanten gevaarlijk op de proef worden gesteld?

 Mijn Leeservaring

Kirstin Nigaard wordt vanuit haar Noorse thuisbasis opgeroepen bij een lugubere fonds van een lijk in Bergen. Het slachtoffer heeft een briefje in haar zak met Kirstin haar naam erop. Waarom? In haar onderzoek stuit zijn op foto`s van de Franse inspecteur Martin Servaz, die op dat moment vecht voor zijn leven nadat een kogel zijn hart trof.

Wie heeft die foto`s genomen, wie is het kind op een van de foto`s? haalt het verleden Servaz in? Wie heeft het op hem gemunt

Allemaal vragen die door je hoofd schieten wanneer je Schemering leest.

De boeken van Minier, hebben allen de mysterieuze uitstraling een oog van een dier, met daarin weer een mysterieuze gedaante verweven. Toppertjes al zeg ik het zelf. Dan heb je natuurlijk nog de schrijfstijl van deze Franse auteur, zijn eerdere boeken wonnen zeer verdiend al vele prijzen, waaronder de prestigieuze Prix Polar in 2011.

Met een proloog waar je een naar onderbuikgevoel van krijgt, zo start Minier zijn boek Schemering. Je hebt geen idee waar het heen kan gaan, maar het zet al je zintuigen op scherp.

“De schitterende halo weerkaatste op de sneeuwmuur van sparren; elke steen, elke leisteen van het dak, elk spoor, elke tak, elk silhouet werd benadrukt.”

Ook in dit deel speelt Martin Servaz weer de belangrijkste rol, met zijn eigengereide karakter zijn eigenwijze en opmerkelijke karaktertrekken ontroert hij je, laat hij je lachen en moet je wel van hem gaan houden.

Schemering heeft meerdere verhaallijnen, welke je vanaf het begin laten gissen waar deze samenkomen. Maar samen komen doen ze en je zult versteld staan. Minier weet je om de tuin te leiden, te verrassen en hij laat je verbluft achter na het sluiten van het boek.

De boeken van Minier over Martin Servaz, zijn het bij uitstek geschikt om op volgorde te lezen, natuurlijk is het mogelijk om een van de boeken op te pakken, maar je mist de clou, je mist de rode draad. En ook met Schemering laat Bernard Minier je weer met vragen achter. De Cliffhanger laat je vertwijfelt achter, hopend dat Minier opschiet met zijn vervolg.

“Nil sapientiae odiosius acumine nimio; ‘Niets is vervelender voor wijsheid dan te veel slimheid.”

Deze schrijver bezit over zoveel schrijftalent dat hij niet mag ontbreken op je Nog Te Lezen Lijst. Huiver, Sidder en Ril mee met Bernard Minier. Hij is het waard om gelezen te worden

Mustread…..

 belangrijk bewaren (6)

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com

photovisi-download (11)