Recensies·Recensies van Moon

Ken mij niet – Nadine Barroso “Psychologisch sterk”

Ken mij niet – Nadine Barroso

“Deze psychologisch sterke thriller zal menig lezer van zijn stuk brengen”

9200000073795108.jpg

De Achterflap;

Tessa is op de vlucht. Ze is doodsbang dat de man die haar voor het leven getekend heeft, haar opnieuw vindt. Daarom moet ze steeds een nieuwe identiteit aannemen. Overal waar ze komt vallen doden. Wat hebben die met Tessa te maken? Is het mogelijk voor iemand die zo beschadigd is, opnieuw te beginnen? 

Ken mij niet is het tweede boek van Nadine Barroso, na haar debuut, Ego, komt ze nu met haar tweede thriller. De in 1981 geboren auteur Rotterdamse auteur verwerkt graag ideeën over de maatschappij, ouderschap en spiritualiteit in haar schrijven.

Mijn Leeservaring:

Een werkelijk heel intrigerende cover kijkt je aan wanneer je “Ken mij niet” oppakt. Je moet even tweemaal kijken wil je de werkelijke afbeelding zien, het triggert je brein en maakt je nieuwsgierig. ( bekijk de cover maar eens goed, hierboven!)

Niet alleen de cover maakt je nieuwsgierig. Vanaf het begin heb je in “Ken Mij niet”, geen idee waar het heen gaat, de hoofdpersonage “Tessa” is op de vlucht maar wie is ze eigenlijk echt? Wat kun je van haar verwachten, is ze te vertrouwen allerlei alarmbellen gaan af wanneer je na gaat denken over dit karakter.

“Ik huilde omdat ik kerst kende en wist dat er ergens een familie iemand miste. En die iemand was ik”

Deze Vrouwelijk Robin Hood, strijdt voor gerechtigheid, Goed of Fout, Zwart of Wit, Nadine Barroso zet een daadkrachtig, zwaar getraumatiseerde hoofdpersonage neer. Zo eentje waarvan je geen idee hebt wie ze eigenlijk is, dit gevoel blij je het hele boek met je meedragen. Het maakt het lezen wat onrustig, de personages maken dat je soms even de weg kwijtraakt, maar door de krachtige en zelfs begrijpelijke acties van “Tessa” blijf je ondanks de drukte nieuwsgierig en vol spanning.

“Ik ben Carmen, verdomme, en ik heb een nieuw leven.”

De schuingedrukte dagboekfragmenten, geven het verhaal een extra portie spanning, benadrukken de onwetendheid voeden het mysterieuze. Ken mij niet, zou goed in het genre New Adult passen, maar deze vooral psychologisch getekende thriller zal  menig volwassenen van zijn stuk brengen .

Ken mij niet. Een verhaal wat daadkracht uitstraalt, begrip kweekt en empathie opwekt. Wat als je jezelf niet meer kent? Wil je dan dat een ander je wel leert kennen?

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com

photovisi-download (15)

Een gedachte over “Ken mij niet – Nadine Barroso “Psychologisch sterk”

Reacties zijn gesloten.