Kinder Mustreads·Recensies·Recensies van Caro

Bange Bol en dappere Hop – Aag Vernelen “Een heerlijk boek om samen te lezen”

Bange Bol en dappere Hop

“Een heerlijk boek om samen te lezen”

9200000079999696

Samenvatting:

Een spannend en grappig toneelleesboek voor kinderen van 7-9 jaar. Dit boek over Bange Bol en zijn dappere vriend Hop is om samen te lezen. Kies de rol die bij je past en doe maar gek! Toneellezen bevordert het leesplezieren het lezen met intonatie. Bange Bol krijgt elke dag bezoek van zijn dappere vriend Hop. Maar op een dag komt Hop niet. Bol wil op zoek gaan naar Hop, maar hij durft niet. En dan komt die enge Vos bij hem langs.

Mijn mening:

Van uitgeverij Zwijsen en Kinderboeken kregen wij voor onze basisschool, CJS ’t Kompas in Den Bommel, dit estafette boekje om door de kinderen te laten beoordelen. De twee kinderen die het hadden gelezen waren erg enthousiast, zodat ik het zelf ook graag wilde lezen.

De cover is al zeer uitnodigend door de tekening van twee eekhoorntjes en de titel die in schrijfletters schuin tussen de bomen is gezet.

Het boek sluit aan bij de estafette leesmethode. Twee kinderen lezen om beurten een stukje uit het boek. Als eerste staat er een verhaaltje wat vertelt wordt door Bol, de eekhoorn, waar het boek overgaat. Hierna, hoe je het verhaal onderling kan verdelen.

De vier dieren die erin voor komen hebben hun naam met kleur gekregen, zodat het makkelijk te zien is wie er wat moet lezen.

Spreek af wie Bol leest.

Wie Bol leest, leest ook de verteller en de stukjes aan het begin van het hoofdstuk.

De andere lezer leest Hop, Vos en Valk.

De hoofdstukken beginnen met een voorstukje waar het hoofdstuk over gaat.

Hierna een stukje wat er gebeurd op dat moment

Hop wipt vrolijk van tak tot tak.

Tot aan de hut van zijn beste vriend Bol.

Hij bonst luid op de deur.

Maar de deur blijft potdicht.

Vrij lange hoofdstukken, maar omdat het estafette lezen is, zal het voor de kinderen geen probleem zijn. Er staan veel mooie tekeningen in, die een hele bladzijde in beslag nemen. De tekening gaat over het stukje wat er net gelezen is. Echt een heerlijk boekje om samen te lezen, waarbij er ook nog een kleine boodschap wordt mee gegeven.

Het enige minpuntje vond ik op blz 53.; Je moet je goed vasthouden, Anders donder je er nog af.

Dat had iets anders geschreven kunnen worden vind ik. Verder een aanrader voor alle M4 – E4 lezers

#toneellezen # vriendschap,avontuur #zwijssen.nl

Lieve leesgroet Caroline

Koop bij bol.com

photovisi-download (6)