Vers van de Pers… Corine Hartman`s nieuwe thriller. “Groen licht”

Vers van de Pers

Groen licht – Corine Hartman

Voor Corine haar nieuwste thriller, die we 15 mei mogen verwachten, reizen we af naar de Achterhoek. Groen licht is het eerste deel in een serie moordmysteries in een specifieke regio. Het boek verschijnt gelijk met de Special Olympics, een Logo_SON_Achterhoek2018_vlam_horizontaalevenenemten in de Achterhoek voor sporters met een verstandelijke beperking. De Special Olympics Achterhoek vormen het décor een misdaadthriller.

Corine woont in de Achterhoek en kent de omgeving goed, een idylische omgeving? Of juist een inspirerende ambiance voor de thrillerschrijfster? 

Lees hier de Flaptekst (ongecorrigeerd, nog niet definitief):

Vier gruwelijke moorden schudden het idyllische Achterhoekse platteland op

Wanneer een jonge vrouw op uiterst meedogenloze wijze wordt vermoord, vreest rechercheur Suzan de Winter dat het niet bij dit ene slachtoffer zal blijven. Die angst wordt werkelijkheid, en het wordt nog erger.

            De dader laat aanwijzingen achter bij de slachtoffers, die doen vermoeden dat hij een afkeer van de Achterhoek heeft. Hij speelt een uitgekiend, tot in detail voorbereid spel, met mensenlevens als inzet.

            In de loop van het onderzoek ontdekken Suzan en haar team dat er een aanslag gepleegd zal worden op een stadion vol mensen. De tijdsdruk is in één klap immens. De inzet hoog. Suzan kan en wil niet anders: ze doet mee met het laatste spel van de dader. Een spel op leven en dood.

*******************************

lOnderstaande bericht is van 8 november 2017

Harold de Croon, redacteur Ambo|Anthos: ‘Al enige tijd loop ik met het idee een thriller(serie) te ontwikkelen die zich afspeelt in een specifieke regio en waarin omstandigheden en problemen uit de regio een rol spelen in de ontwikkeling van de crime. Ik kwam hierover met Corine Hartman in gesprek en ze voelde gelijk aan wat het moest zijn. Haar boeken hebben vaker een regionaal element, maar bij dit boek is de Achterhoek echt het uitgangspunt qua inhoud en marketing.

Corine Hartman, auteur: ‘Het is een mooi initiatief dat mij onmiddellijk op ideeën bracht en ik ben al aan het schrijven. Leuk dat het tot zo’n enthousiaste samenwerking leidt. Samen met boekhandelaren, pers en andere organiserende partijen uit de regio wordt er gezorgd voor veel aandacht. Wordt heel gaaf!’

Bron persbericht Ambo Anthos 

Een primeur van de schrijfster zelf ontvangen! 

De hoofdpersonage in de regio thrillers zal Suzan de Winter zijn. Wie is Suzan de Winter zul je je afvragen. Maar voor de echte fans van Hartman komt die naam vast bekend voor. In haar eerdere thrillers; Schone kunsten, Tweede adem, Open einde, speelt de moeder van Suzan, Inspecteur Nelleke de Winter, de hoofdrol. (Ook deze boeken zijn een dikke aanrader, aldus Moon)

In deze trilogie loopt als rode draad de vermissing van Nellekes dochter, Suzan dus, die als driejarige wordt gekidnapt.

Suzan blijkt nu, in Groen licht, door een Duits echtpaar te zijn ontvoerd dat haar als eigen kind heeft opgevoed. Ze is opgegroeid in een plaatsje vlak bij München en heeft geen idee van haar verleden. Tot ze vijfentwintig is en eindelijk wordt gevonden. Ze blijkt (net als Nelleke) bij de politie te zijn gegaan, en keert terug naar Nederland, naar haar roots. Naar Nelleke. Nu, in Groen licht, is zij dus de rechercheur die een moordzaak mag gaan oplossen. Nelleke heeft haar badge en wapen ingeleverd en haar vak als psychologe weer opgepakt. Hoewel ze zich weinig met Suzans zaak wil bemoeien, praten ze er samen wel over, en Nelleke gaat zelfs een belangrijker rol spelen in het verhaal.

Maar daarover verklapt Corine natuurlijk nog niks!

****************************

Winactie rondom de cover;

Rond de cover van het nieuwe boek van Corine Hartman is een leuke winactie georganiseerd door Ambo Anthos, Je kunt mee doen tot en met 7 april. Lees het onderstaande krantenartikel uit De Gelderlander en wie weet… Een gokje wagen waard, toch?!

Kranten artikel uit De Gelderlander 24-03-2018

 

photovisi-download (28).jpg

Na al deze nieuwtjes zijn wij natuurlijk heel nieuwsgierig geworden naar het nieuwe boek van Corine, we wachten vol smart. Vooral de sfeer van de omgeving die Corine zelf omschrijft als “Midsomer Murder-achtig” maakt ons heel nieuwsgierig.  Een spannende moordzaak in de Achterhoek, daar begint ons Thrillerbloed toch al van te stromen?

Natuurlijk delen wij onze mening met jullie. Maar voor nu, zullen we geduld moeten hebben tot 15 mei 2018.

Lieve Leesgroet Caro en Moon 

Met dank aan Corine Hartman en Ambo Anthos, van wie wij deze primeur mochten delen en Groen licht alvast mogen lezen…..

download (3)

 

%d bloggers liken dit: