Recensies·Recensies van Caro

Chateau de Provence – Marelle Boersma “Genieten in Franse sferen”

Chateau de Provence – Marelle Boersma

“Marelle geeft je een heerlijk vakantie gevoel, op naar meer van deze “Ik Vertrek ” verhalen.. Je zult gegarandeerd genieten”

9200000086047548

De Achterflap

Na een moeilijke periode in hun huwelijk willen Julia en haar man Luuc een nieuwe start maken. Als Luuc een Frans kasteel kan kopen met een grote olijvenboomgaard, vertrekken ze naar de Provence, de streek waar ze elkaar twaalf jaar geleden ontmoet hebben. Hun oude droom om beautyvakanties te gaan organiseren wordt werkelijkheid. Als Julia korte tijd na Luuc arriveert is de plaatselijke bevolking in mineur: de geliefde kunstenares Cherie is vermist. Dan wordt in het kasteel een lijk van een jonge vrouw ontdekt…

Mijn Leeservaring;

“Minutenlang zwegen ze. Hij voelde hoe de kamer steeds kleiner werd. Hij was te ver gegaan.”

Een Ik vertrek verhaal. Wanneer je denkt aan de tv-programma ik vertrek, past Chateau Provence precies in het beeld dat we hebben van de serie. Een stel laat huis en haard achter zich en verhuist naar het buitenland om hun droom te verwezenlijken.

Julia en Luuc verhuizen naar de Provence om een olijvenboomgaard te starten. Julia ziet het helemaal voor zich, beauty producten maken van de olie uit de olijven, een veld vol lavendel. Haar droom wordt hevig verstoort wanneer zij een lijk in de kelder van het koetshuis vindt.

Haar leven staat in één klap op zijn kop en Julia weet niet wie ze kan vertrouwen.

Een idyllische afbeelding prijkt op de cover van Chateau de Provence, je kunt de lavendel bijna ruiken. Je krijgt een heerlijk vakantiegevoel bij de afbeelding en wanneer hij in de winkel tussen de andere boeken ligt, zal deze je onmiddellijk opvallen.

“Waar is ze het laatst gezien? roept ze hem achterna, maar er komt geen antwoord. Zelfs de wind zwijgt.”

Als lezer, zal je meteen onder de indruk zijn van de grimmige sfeer in het verhaal. Het lijkt allemaal rozengeur en maneschijn maar onderliggend voel je een duistere schaduw opkomen. Er klopt iets niet. Deze sfeer trekt je het verhaal in, de prettige ontspannen schrijfstijl van Marelle Boersma, maken dat je dit boek vlot en met veel plezier zal lezen. De psychologisch sterke karakters maken het verhaal mysterieus en onvoorspelbaar, meerdere malen neemt het verhaal een wending terwijl je waarschijnlijk al in gedachte de dader aan kon wijzen. Marelle weet je mooi te bespelen in Chateau de Provence. Het idyllische plekje bij de boomgaard en de lavendel velden, krijgt een luguber randje. En toch krijg je een vleugje Frankrijk mee, de omgeving is beeldend beschreven waardoor je, je het heel gemakkelijk kunt voorstellen.

“Ik hou niet van verrassingen! ”

Chateau de Provence is een heerlijk verhaal, het bezit de nodigde spanning en plotwendingen. Marelle bezorgt je heerlijke ontspannen leesuren. De vakantie in Franrijk zal wellicht op een laagpitje komen te staan, en de plannen om te emigreren zullen na het lezen van de baan zijn, maar je hebt zeker genoten van deze psychologisch zeer sterke thriller

“Het is de grote valkuil van alle “Ik Vertrekkers”: als er iets fout gaat, worden ze boos.”

Marelle mag wat mij betreft nog veel meer “Ik Vertrek” verhalen schrijven. Thuis op de bank waan je je in heerlijke vakantiesferen.

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com
photovisi-download (16).jpg