Recensies·Recensies van Moon

Ik weet alleen mijn naam nog – C.J.Cooke “Tot het eind aan toe, mysterieus”

Ik weet alleen mijn naam nog – C.J.Cooke

 “C.J Cooke heeft je tot het einde toe haar macht. Het mysterie spat van de bladzijdes af.”

 

  • Auteur: J. Cooke
  • Uitgever: HarperCollins
  • Nederlandstalig 
  • 352 pagina’s 
  • 9789402700930 
  • maart 2018

De Achterflap

download (1)Hoe goed ken je je partner echt?
Een vrouw wordt wakker op een strand, haar lichaam zit onder de schrammen en blauwe plekken. Ze heeft geen idee wie ze is of hoe ze daar terecht is gekomen. Ze wordt opgevangen door vreemden en probeert er stapje voor stapje achter te komen wat er is gebeurd. 
Een man krijgt een telefoontje: zijn vrouw is weg en heeft hun baby en hun peuter alleen achtergelaten. Haar auto staat op de oprit en haar mobieltje, portemonnee en paspoort liggen nog thuis. Er zijn geen sporen van inbraak of geweld. Maar er is wel met de babycamera’s geknoeid – iemand hield hen in de gaten.

Dit overkomt een jong gezin in Londen. Er wordt een landelijke zoekactie georganiseerd. Elke aanwijzing die de politie vindt, wijst erop dat iemand liegt. De radeloze echtgenoot, de verwarde vrouw of een lachende derde? Niemand weet het antwoord op de vraag: waar is Eloïse?

Mijn Leeservaring

Waarom herken ik mijzelf niet? Waarom is mijn lichaam me niet vertrouwd? Waar woon ik? Werk ik? Heb ik kinderen? De blinde vlek in mijn hoofd lijkt oneindig. Waarom ken ik mijn eigen naam niet?

De pas bevallen Eloïse is van de een op andere dag verdwenen. Wat is er gebeurt? Welke moeder laat haar baby en zoontje van 4 alleen achter? Lochlan Shelley, wordt gebeld met door zijn buurvrouw, welke de twee kinderen alleen in zijn vond. Waar is zijn vrouw?

 C.J. Cooke maakt haar psychologische thriller debuut met,  “Ik weet alleen mijn naam nog”. Altijd een verrassing een debutant, maar in dit geval wel een heel bijzondere verrassing. Het zal je maar gebeuren je wordt gebeld door de buurvrouw met de mededeling dat je vrouw nergens te bekennen is. Een nachtmerrie, de onmacht en de onwetendheid van de karakters spatten van de bladzijdes af. Al snel ben je verweven met hen en hun gevoelens. De overtuigend, sterk neergezette karakters maken het verhaal, mede de aantrekkelijke vlotlezende schrijfstijl, welke je in het boek mee zuigt.

“Er is iets verschrikkelijks mis, iets wat ik nauwelijks onder woorden kan brengen”

Er hangt een mysterieuze sfeer, je hebt geen idee naar het ware verhaal en wat er echt gebeurd is. Heel lang houdt C.J.Cooke je in dit mysterie gevangen. Als lezer zou je je verbazen over de visueel beschreven omgeving en karakters. Dit maakt het lezen tot een feest. Diep onder de indruk van deze schrijver sluit je het boek, het bevat een plot welke je nooit verwacht had, tot de laatste 50 bladzijde heb je nog geen idee welke richting het op gaat. Chapeau

C.J. Cooke mag wat mij betreft nog vele thrillers schrijven, dit verhaal is er eentje die je nog lang blijft. De mysterieuze setting is het sterke punt van dit verhaal, deze kom je niet vaak zo sterk tegen.

Een dikke aanrader… Zet deze maar snel op je Nog te Lezen lijst…

Lieve leesgroet Moon

 
Koop bij bol.com

photovisi-download (51).jpg