Gast recensies·Leesclub·Recensies

Ans las…; Moeder is boos- Lineke Breukel #Leesclub

Moeder is boos- Lineke Breukel #Leesclub

“Het is een vreselijk verhaal wat helaas werkelijkheid is.”

9200000091371725

Samenvatting

Lineke Breukel heeft in dit boek het verhaal van Marijo Bakker verwoord. Marijo wordt jaren lang misbruikt door haar vader en haar broer Piet. Ook wordt ze op een gegeven moment door anderen misbruikt. Piet heeft deze misbruik door anderen georganiseerd. Marijo wordt gemanipuleerd, geïntimideerd en emotioneel bedreigd met dat men niet meer van haar houd als ze niet mee werkt. Dit maakt haar onzeker en ze gaat de schuld bij zichzelf zoeken en haar lichaam haten. Van haar moeder krijgt ze helemaal geen steun. Hierdoor voelt ze zich eenzaam en staat ze er alleen voor. Het is een vreselijk verhaal wat helaas werkelijkheid is.

Leeservaring

Dit boek geeft prima weer wat voor emotionele en lichamelijke strijd Marijo heeft moeten doormaken. In cursieve stukjes worden situaties van het misbruik uiteen gezet, in gewone drukletters wordt de ervaring weergegeven. Duidelijk is de angst en onzekerheid en de onveilige situatie waarin ze verkeerd weergegeven. Lineke Breukel heeft het verhaal prima verwoord. Het leest alsof Marijo het verhaal direct aan je verteld. Er zitten schokkende elementen in het verhaal wat uiteraard niet verwonderend is want het is niet niets dat Marijo heeft moeten doorstaan en nog steeds moet doorstaan. Het incestverleden heeft een enorme impact ook op haar huidige leven. Het is een aangrijpend boek. Duidelijk is ook dat Marijo hoopt met dit boek een steun te zijn voor andere incestslachtoffers. Ze hoopt hiermee ook dat andere incestslachtoffers gesteund en gestimuleerd worden om met hun ervaringen naar buiten te treden. Een heftig boek dat niet leuk is om te lezen maar je wel met de neus op de feiten drukt.

Lieve Leesgroet Ans Stier

Koop bij bol.com

photovisi-download (82)