Recensies·Recensies van Moon

Groen licht – Corine Hartman ” Scherp en meeslepend, zoals we gewend zijn van Hartman!”

Groen Licht – Corinne Hartman

 “Groen licht voor Hartman, graag meer van deze heerlijke regio thrillers.”

De achterflap

download (1)“Heb jij ook het gevoel, zeg ik dan, dat hier een spel wordt gespeeld? Een spel waarvan we de regels niet kennen?”

 Groen licht speelt in de Achterhoek, waar een jonge vrouw op uiterst meedogenloze wijze vermoord wordt. Rechercheur Suzan de Winter vreest dat het niet bij dit ene slachtoffer zal blijven. De dader speelt een uitgekiend, tot in detail voorbereid spel, met mensenlevens als inzet. Dan rijst het vermoeden dat er een aanslag gepleegd zal worden op een stadion vol mensen. De tijdsdruk is in één klap immens. De inzet hoog. Suzan kan en wil niet anders: ze doet mee met het laatste spel van de dader. Een spel op leven en dood… 

Moons leeservaring

Groen licht een thriller welke zich afspeelt in de Achterhoek. Een unieke totstandkoming tussen uitgever Ambo Anthos en Corine Hartman, een regio thriller over de Achterhoek. Corine zelf afkomstig uit de Achterhoek, zal zich als een vis in het water hebben gevoeld met deze opdracht. Zij weet als geen ander de sfeer te beschrijven, dit is dan ook een van de prachtig uitgewerkte elementen in Groen licht. Beeldend en gevoelsmatig waan je je in de Gelderse streek.

 “Het spijt me, zei hij. Ik zal het niet langer rekken dan nodig is. Dat doen ze zelfsmet oude honden niet.”

Het voelt sowieso heel bekend, Suzan de Winter is de hoofdpersonage in Groen licht, wanneer je eerdere boeken van Corine hebt gelezen, voelt het herkenbaar en vertrouwd. Suzan is namelijk de dochter van Nelleke de Winter. Deze personage stond centraal in boeken van Corine Hartman uit respectievelijk 2007, 2008, 2009. Waarin de rode draad is dat Nelleke naast haar werk als inspecteur, op zoek is naar haar verdwenen dochtertje Suzan. Hartman weet deze personage sterk neer te zetten, het eigengereide karakter werkt aanstekelijk en vraagt om meer, net als haar moeder weet zij de lezer te animeren en te boeien. Een karakter waar je als lezer meer van wilt weten.

“Weg uit de Achterhoek, die helemaal niet zo lieflijk en idyllisch is als veel mensen denken”

Groen licht bevat alle ingrediënten voor een regio-thriller, de streekgerechten, plaatselijke bands en evenementen, kortom heerlijk leesvoer voor de bewoners van de Achterhoek. Maar niet alleen voor hen, al kom je uit de Noord kop of Limburg, Hartman heeft je vanaf het begin in haar macht. Niet alleen de streek ingrediënten spelen een hoofdrol vooral de heerlijk uitgewerkte details met betrekking tot de moorden, die in de idyllische streek plaats vinden maken het verhaal compleet, Corine beschrijft dit subliem, zoals we van haar gewend zijn. Genieten voor elke thrillerfan.

Met Groen licht geeft Corine haar eerdere werk een vervolg, het idee van een regio thriller maakt mij enthousiast en ik hoop dan ook dat we nog meer mogen lezen over Suzan de Winter. Ik geef in ieder geval Groen licht. De sfeer, de spanning, de diepgaand beschreven streek dit gecombineerd met de scherpe penstreken van Hartman, maken dit verhaal tot een Mustread.

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com

photovisi-download (97)