Recensies·Recensies van Moon

De Zeven Zussen Schaduw – Lucinda Riley “Weer een heerlijk verhaal, dwaal mee door de tijd van Beatrix Potter”

De Zeven Zussen Schaduw – Lucinda Riley

“Genietend in de Schaduw, maakt Star een heerlijk avontuur mee. En jij als lezer, droomt mee, naar de sfeer van Beatrix Potter en het Engelse platteland… Geniet met volle teugen”

 

“Muziek is liefde op zoek naar een stem… Nu moest ik mijn stem nog vinden. En de moed om te spreken.”

De Achterflap

9200000083130888Star D’Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader, heeft ook zij net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, waar ze alles mee deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open.
Daar ontdekt Star het bestaan Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en
eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen? 

Moons leeservaring

“De eik en de cipres groeien niet in elkaars schaduw….”

Met het verschijnen van alweer het derde deel van De zeven zussen reeks, weet Lucinda Riley haar lezers tevreden te houden. Inmiddels hoor je aan alle kanten, “Heb jij die boeken al gelezen?”. De verhalen over de zussen die na het overlijden van hun adoptie vader Pa Salt, op zoek gaan naar hun herkomst, zijn inmiddels een hype in Nederland en iedereen is enthousiast en wacht met smart op een volgend deel.

Schaduw, vertelt het verhaal over Star.

De zeven zussen Schaduw, speelt zich af in London bij de zussen Star en CeCe welke samen in een appartement wonen, de ondergeschikte Star stelt zich in alles onder aan haar zus. Maar toch neemt ze de stap om achter haar herkomst te komen. Haar aanwijzingen leiden haar naar de Arthur Morston Books shop waar zij kennismaakt met de broers, Mouse en Orlando. Star raakt nauw betrokken bij deze familie en reist af naar High Weald, hier krijgt zij meer informatie over haar verleden.

Je zit snel weer in de verhaallijn met af en toe een korte terugkoppeling naar de verhalen van de eerste twee zussen. Met de juiste details en het terugkoppelen op het goede moment ben je weer snel verweven met de zussen, waar je inmiddels bijna van moet gaan houden. Maar het is ook de kracht van Riley dat zij het zo weet te doseren dat je nieuwsgierig wordt naar de andere verhalen maar ook dat het heel goed te doen is om de boeken los te lezen.

Je reist af naar het verleden, 1909 in de heerlijke oud Engelse sfeer van Beatrix Potter. Wat een heerlijke omgeving. Lucinda Riley zet dit neer, als een sprookje. De afwisseling tussen deze twee verhaal lijnen laten je wegdromen, het bevat een licht spannende lading, maar het explodeert van de verwachting, het verlangen en de opbloeiende romantiek. Het originele idee van de zeven zussen gaat verder en ook in dit deel staat genieten centraal, het liefdesverhaal, de zoektocht naar het verleden, Lucinda Riley verrast je elk boek weer. De hype zal nog even door gaan want gelukkig hebben de we verhalen van nog vier zusters.

Wanneer je één verhaal hebt opgepakt ben je fan en wil je niet anders meer dan van boek naar boek hoppen. De aangename romantische schrijfstijl van Riley is een heerlijke afwisseling op je dagelijkse leven. Droom weg met de zeven zussen, geniet en laat je mee voeren tussen heden en verleden waar romantiek en een snufje mysterie de hoofdtoon voeren.

Lieve Leesgroet Moon die met smart wacht op deel 4

 Koop bij bol.com

photovisi-download (86).jpg