Recensies·Recensies van Moon

#Blogtour “Als mijn dochter” – Gustavo Malajovich “Ongrijpbaar, Mysterieus”

Als mijn dochter – Gustavo Malajovich

“Een verhaal waarin de mysterieuze sfeer het verhaal maakt, ongrijpbaar en intrigerend. Dit smaakt naar meer.”

De achterflap

9200000082943533“De paniek van een vader als zijn kind verdwijnt”

De vierjarige Moira komt nooit aan op het feestje waar ze met haar nanny heen zou gaan. Onderweg verdwijnen ze spoorloos in het metrostation…
Haar ouders vestigen hun hoop op het politieonderzoek. Maar als de maanden verstrijken zonder duidelijke aanknopingspunten en de Argentijnse politie niet te vertrouwen blijkt, besluit Fabián het heft in eigen handen te nemen.
Frustratie, woede, ontreddering en wanhoop wisselen elkaar in hoog tempo af. Als mijn dochter is een zenuwslopende thriller die de lezer meevoert naar de volstrekte paniek van een vader op zoek naar zijn dochter.

 

Mijn leeservaring

De Argentijnse Gustavo Malajovich is auteur en scenarioschrijver, zijn boek “Als mijn dochter” is in Argentinië en bestseller en het verhaal is op de HBO ook als televisie serie te zien. De achterflap maakt mij erg nieuwsgierig, snel beginnen dus.

Een prachtige cover prijkt op het boek “Als mijn dochter” het heeft een intrigerende trekkingskracht en zal door vele worden op gepakt in de winkels. Het meisje eenzaam in een metrotunnel, hierdoor zal menig thriller fantasie op hol slaan.

“Hij was afgedaald naar de hel en was er nog levend uitgekomen ook.

Niets zou hem nog kunnen kwetsen. Wat kan een mens zich vergissen.”

Malajovich, heeft het originele idee opgepakt om eens een vermissingsthriller uit het oogpunt van de vader te schrijven, vaak gaan deze verhalen over het verdriet van de moeder. Interessant, het heeft ook een andere sfeer, een leuk gegeven om op te merken. Het is even inkomen, een pakkend proloog heeft ogenschijnlijk niets met het verhaal te maken en de verhaallijn komt wat rommelig op gang. Er lijken meerdere puzzelstukjes op tafel te liggen en je hebt nog helemaal geen idee waar deze samen vallen. Moeder Lila is een zeer interessant karakter en vader Fabián lijkt sterk en geloofwaardig, maar is dit wel zo? Er hangt iets in de lucht.  “Als mijn dochter” heeft iets ongrijpbaars iets dat moeilijk te pakken is. Malajovich weet de lezer met zijn plot wendingen te animeren, en te boeien.

“Op de hoek namen ze een taxi die hen wegvoerde van de flitsende camera`s en de nabijheid van de dood.”

Door de mysterieuze sfeer, is deze psychologische thriller sterk, het ongrijpbare blijft tot het einde aan toe het verhaal overheersen. De puzzelstukjes vallen in de plot samen en zullen je aangenaam verrassen, zag je het aankomen? Misschien.. Maar Gustavo Malajovich weet het verhaal zo`n draai te geven dat je gekluisterd blijft aan de bladzijdes, door zijn interessante opbouw en de sterke karakters blijf je lang in het ongrijpbare wat een echte thriller fan zeer zal waarderen.

“Van ver, vanaf deplek die ze net verlaten had, hoorde ze een geluid dat ze onmiddelijk herkende: een metaalachtige klik.”

Na het lezen van “Als mijn dochter” ben ik nieuwsgierig niet alleen naar de serie op HBO, maar hopelijk gaat Gustavo Malajovich door met schrijven. Zijn combinatie van het intrigerende mysterie en de verdachte karakters zijn ideaal voer voor thrillerverhalen.

Lieve Leesgroet Moon

 Koop bij bol.com

photovisi-download (14)