Boekenuitjes

Meet en Greet met Marion van de Coolwijk .. Over en Uit …

Meet en Greet met Marion van de Coolwijk

“Geniet mee … wij hebben genoten van de appeltaart, het gezelschap en de heerlijk ongedwongen sfeer…..”

Op een heerlijke maandagmiddag op het terras bij Hennie Huismans restaurant in Bakkum, kwamen een gezellig aantal dames bijeen om samen met Marion van de Coolwijk te kletsen over haar nieuwste boek Over en Uit.

9200000085089969

Gezellig was het zeker, heel ongedwongen, mochten we Marion alles vragen. Maar dit was niet eens nodig want het gesprek verliep zo vrij, en prettig. Marion was er met haar man Ed, van uitgeverij Karakter waren Robin en Isabel erbij en niet te vergeten de ouders van Marion. Zo leuk, haar moeder is zelfs nog steeds proeflezer van haar boeken. Van Over en Uit heeft zij drie verschillende plots gelezen en is nu erg nieuwsgierig naar welke het geworden is.  (Neem van mij aan dat zij verrast zal worden, want Marion is een meester in wendingen en plottwisten…)

Marion is groot geworden met haar kinderboeken, maar inmiddels zeker niet onverdienstelijk met de volwassen thrillers. Het is toch anders want van een kinderboek komen er geen recensies online, maar bij de thrillers zijn er zeer enthousiaste bloggers welke haar werk beoordelen. En dat is voor de doorgewinterde schrijfster toch spannend.

Marion nam geen blad voor haar mond en we hoorde veel ins en outs over het schrijvers vak, met passie vertelde zij over het verloop van haar schrijfproces. Marion begint met een titel en dan komt het hele verhaal pas, haar ideeën haalt ze uit gesprekken die zij hoort en opvangt. Zo ontstaat een verhaal. Voor een beeldend ingestelde schrijfster is het niet moeilijk om een verhaal te bedenken, maar dan moet het ook nog wel even opgeschreven worden. Marion maakt gebruik van een mind-map, een tijdlijn en ze maakt van de karakters hele voorbeelden met plaatjes uit tijdschriften. En dan begint het werk. Binnen een week of 6 is het boek uitgever klaar. Marion schrijft naast haar eigen werk, heel gedisciplineerd van 8 – 10.30 uur dan een bakje koffie en later nog even door tot 12.30 uur, voor dat zij aan haar werk begint.

Karakter Uitgevers gaf fans van Marion de kans om hun vraag aan haar te stellen, in de onderstaande link geeft Marion op alle vragen haar antwoord.. Misschien wordt jou vraag ook wel beantwoord..

Marion beantwoord de gestelde vragen …;

 Al van jongs af aan bezit zij over een grote fantasie, als schooljuf verzon zij aan het einde van de dag verhaaltjes, maar dan was het tijd en tja het verhaal niet af. Hier waren de kinderen op een gegeven moment zat van “Juf, U maakt nooit iets af” toen is Marion begonnen met het schrijven van haar verhalen in een schriftje en voor een opdracht op school heeft zij samen met de kinderen dit schriftje op de post gedaan. Al heel snel kwam daar antwoord van de uitgeverij … en toen was er een schrijfster geboren.

Zo zie je maar weer, schrijven is een passie en wanneer je Marion hierover hoort praten, beginnen haar ogen te stralen en de lach komt op haar gezicht. Vol passie vertelde zij ons maandag middag haar verhaal over het ontstaan van boeken, het schrijfproces, haar werk voor Kind in Beeld en natuurlijk over “Over en Uit”. Want zou je denken dat Marion een passie voor water heeft dit is zeker niet zo, het is bij toeval dat meerdere boeken iets te maken hebben met water, dit was iets wat mij tijdens het lezen opviel en dat wilde ik haar toch even vragen, maar ik zat ernaast.

Mustreads or Not heeft genoten, maar volgens mij waren wij niet de enige gasten die genoten van het weer, het gesprek, de heerlijke appeltaart en hopelijk hebben we snel weer zo`n gezellige middag. Want dat houdt in dat Marion weer een nieuwe thriller geschreven heeft. Maar lieve mensen, “Over en Uit” is een Mustread, een thriller met een unieke twist, mocht je nog geen kennis hebben gemaakt met de schrijfstijl van Marion van de Coolwijk. Pak er maar snel eentje op, het maakt niet uit Mangelvrouw, Mannen jacht of Over en Uit, stuk voor stuk dikke aanraders en je zult zien wanneer je er een hebt op gepakt dan wil je meer…

photovisi-download (38)

Marion van de Coolwijk heeft niet alleen de jeugdige lezers al jaren in haar pengreep, al drie boeken lang kan ik mij zelf hier ook niet meer uit loswerken… Op naar de vierde thriller, wij kijken er nu al naar uit ..

Lieve groet Caroline en Moon

20180611_154438.jpg