Recensies·Recensies van Caro

Elsbeth de Jager – Chaos “Een gedrufd onderwerp, beloofd menig uurtje leesgenot “

Elsbeth de Jager – Chaos

“Verraden door de liefde”

9200000094385534

Samenvatting:

Na een gecompliceerde relatie probeert Lara zichzelf weer terug te vinden. Ze vindt het moeilijk om mannen nog te vertrouwen. Behalve Marius dan, die ze ontmoette op Texel en met wie het ontzettend klikt. Maar uitgerekend deze Marius wil zich, na zijn eigen stormachtige ervaring, niet meer binden. Wel geeft hij haar één waardevol advies: zorg voor rimpels in het leven. Terwijl Lara probeert haar leven zo goed en zo kwaad als het gaat weer op te bouwen, kan Marius haar toch niet loslaten. Dan doet Lara een pijnlijke ontdekking, eentje die haar voor altijd dreigt te verbinden met haar ex.
Over de auteur:
Elsbeth de Jager is succesvol kinderboekenauteur. In 2018 won Elsbeth de Valentijnprijs van het Valentijngenootschap in de categorie: ‘Beste Korte Verhaal’. ‘Chaos’ is haar indrukwekkende debuutroman.
Wat vinden anderen van Chaos?
“Grappig en ontroerend. Al in tijden niet meer zo met een personage meegeleefd als met Lara’
Aline van Wijnen
auteur van “Liefde met Gebruiksaanwijzing’ en “Halsoverkop’
“Een mooi en bij vlagen ontroerend verhaal over een toch wel gedurfd thema’
Wendy Brokers
auteur van “Baguette met jam voor Twee’ en “Geluk bij een Ongeluk’

Mijn leeservaring:

Via Olga Hoekstra van Tinteling Romace, werd mij gevraagd of ik de debuutroman van Elsbeth de Jager wilde lezen. Van Elsbeth had ik al enkele kinderboeken gelezen, maar dat is niet te vergelijken met een roman. Via mijn e-reader begon ik dus volverwachting aan het boek.

Al meteen zat ik in het verhaal. Een gecompliceerde relatie tussen Lara en haar man Rutger, doet Lara besluiten even time out te nemen en naar Texel te gaan, haar geliefde eiland, om haar relatie met Rutger eens te overdenken.

Daar ontmoet ze Marius, die een luisterend oor biedt en een gezellige strandwandeling met haar maakt. Wanneer Laura denkt dat er iets meer gaat gebeuren dan alleen maar praten, verdwijnt Marius weer uit haar leven. Marius heeft een moeilijk huwelijk achter de rug en is het vertrouwen in vrouwen kwijt. Laura gaat terug naar huis en probeert haar huwelijk te redden en Marius te vergeten. Wat is er toch met Rutger aan de hand, zou hij een ander hebben?

Wanneer Rutger niet de Rutger blijkt te zijn die ze altijd had gedacht dat hij was, neemt ze een besluit en gaat weg.

‘Het is mis tussen Rutger en mij,’ zeg ik dan en ik haal mijn schouders op. ‘Heel erg mis zelfs.’

Met haar kat Garfield probeert ze in een flatje haar leven weer op de rails te krijgen. Tot dat ze probeert te achterhalen waar Marius woont. Ze probeert contact met hem te krijgen en wacht in spanning af of hij misschien ooit een berichtje terug stuurt.

Wat een heerlijke roman is dit, de schrijfstijl van Elsbeth is goed en zij neemt je mee in het chaotische leven van Lara. Zou Lara nog een beetje orde in de chaos kunnen scheppen?

Niets helpt bij mij zo goed tegen een chaos aan gevoelens als routine

Je voelt je verbonden met Lara, ook al weet je al gauw hoe het allemaal zit, toch is het geen roman die je makkelijk weg kan leggen. Misschien had het leven van Lara van vroeger iets meer uit gelicht kunnen worden, want er is nog iets gebeurd in het liefdes leven van Lara op Texel, waar je alleen maar naar kan raden. Een romantisch maar ook emotioneel verhaal dat je een aantal heerlijke leesuurtjes bezorgt. Elsbeth beschrijft een onderwerp dat nogal eens voorkomt bij hetero stellen, maar het liefst in de doofpot wordt gestopt.

Lieve leesgroet Caroline

Koop bij bol.com

photovisi-download