Recensies·Recensies van Caro

Door vele vensters – Ingrid van der Weegen “gedichten en foto’s die je het leven door een ander venster laten zien”

Door vele vensters – Ingrid van der Weegen

“Gedichten en foto’s die je het leven door een ander venster laten zien”

9200000086047570Samenvatting: 

Zoals we inmiddels mogen verwachten van auteur Ingrid van der Weegen, is haar vloeiende essence van woord en beeld andermaal een streling voor het oog. Een reikende hand naar het hart van de lezer. Als het lied van de nachtegaal weerklinkt de boodschap van schoonheid in alle eenvoud.
En is dit niet het geschenk dat de wereld zo van node heeft? Gun uzelf de glans van dit juweel, dat ons elkaar doet ontmoeten in de taal der verbondenheid.

Ingrid van der Weegen (1964) is geboren in Bergen op Zoom. In 2010 nam ze een moedig besluit en zette ze de eerste zin van haar inmiddels goed ontvangen fictiethriller The Scent op papier. Ze schrijft ook gedichten. Op 11 juli 2014 verscheen haar eerste gedichtenbundel Levensmomenten en sinds 11 juni 2015 staat in opdracht van Rijkswaterstaat haar gedicht ‘Een stil verbond is gesloten’ tentoongesteld en omlijst door een prachtig kunstwerk, in het Topshuis Oosterscheldekering Zeeland. Inmiddels hebben vele prominenten gasten hun lof uitgesproken na het lezen van haar gedicht aldaar. Ook opent Rijkswaterstaat een promotiefilm met haar gedicht over de Watersnoodramp in 1953.

Directeur Siemco Louwerse Watersnoodmuseum te Ouwerkerk schreef,
Het onbeschrijfelijke leed van de Watersnoodramp 1953 is in dit gedicht buitengewoon treffend en respectvol verwoord. Een gedicht waar een ieder die nog dagelijks geconfronteerd wordt met de verwerking van deze ramp en het verlies van geliefden steun uit kan putten. Net als in het Watersnoodmuseum wordt echter ook vooruit gekeken en de verbinding gelegd met het heden.
Het vakmanschap en de creativiteit van het dichten zijn met dit gedicht een troost voor velen.

Directeur Cees Meijer Theater De Maagd te Bergen op Zoom schreef,
Toen ik het verzoek kreeg om het gedicht ‘Onze Maagd’ voor te lezen en in ontvangst te komen nemen tijdens de presentatie van de gedichtenbundel van Ingrid was ik enigszins verrast. Dat Theater De Maagd voor veel inwoners van onze stad een plaats is waar veel herinneringen liggen, hoor ik als directeur wel vaker. Het feit dat Ingrid hier zo’n mooi gedicht over heeft geschreven raakte me bij het lezen enorm… Een gebouw, hoe speciaal ook, zo treffend weer kunnen geven getuigt van vakmanschap. Tijdens de presentatie bleek ook hoezeer de aanwezigen door de gedichten en andere creatieve uitingen van de familie geraakt werden. Het gedicht krijgt in elk geval een speciale plek in ons theater en ik wens ons allen nog vele gedichten van Ingrid toe!

Mijn leeservaring:

Ingrid van der Weegen stuurde mij haar 2de gedichtenbundel toe. Bij haar 1ste Door vele vensters was ik bij de presentatie geweest, maar helaas kon ik bij deze niet aanwezig zijn. Gelukkig mocht ik hem toch recenseren van Ingrid. Van de eerste gedichtenbundel heb ik intens genoten en de gedichten brachten me vaak tot rust in mijn hectische leven.

De cover is meteen weer pakkend, een prachtige foto van een gewoon straatje, waar je meteen al je gedachten kan laten lopen. Het boekje is gedrukt op mooi glanzend papier, zodat de foto’s maar ook de gedichten een sjieke uitstraling krijgen. Gedichtenbundels , worden niet gauw aangeschaft, maar deze gedichten nemen je mee en geven je rust. Een aanrader zeker in de drukke tijden waarin we leven. Ik vond het heerlijk om af en toe een gedicht te lezen en er over te mijmeren.

KIJK VERDER DAN JE OGEN KUNNEN ZIEN

Wees groots

In al het kleine wat je doet

Kijk verder dan je ogen kunnen zien,

En aanschouw de mens

I zijn meest kwetsbare vorm.

Dan pas zie je dat

Wat ons met elkaar verbindt.

Ingrid van der Weegen

Prachtige gedichten van Ingrid, een mustread om je even tot rust te laten komen en je af en toe de wereld of je leven door een ander venster te laten zien. De schrijfstijl en de onderwerpen bieden troost en nemen je mee in je gedachten. Ook kunnen ze je een hart onder de riem steken of gewoon een blij gevoel mee geven.

Lieve leesgroet Caroline

Koop bij bol.com
photovisi-download