Recensies

Carla las…; De Stalker in de nacht, Robert Bryndza “En sterk 2e deel, welke los te lezen is.”

De Stalker in de nacht, Robert Bryndza

“De Stalker in de nacht wil je niet achter je aan hebben; er is geen ontkomen aan”

  • Auteur: Robert Bryndza
  • Uitgever: Boekerij
  • Nederlandstalig 
  • Paperback 
  • 9789022583227 
  • juni 2018 
  • 384 pagina’s

Inhoud

9200000091613910Estelle Munro, een vrouw die schuifelend van de artrose door het leven gaat, vindt haar zoon met zijn handen gebonden en zijn hoofd in een plastic zak, strak om zijn hoofd gebonden. Gestikt!                                                             

Inspecteur Erika Foster wordt opgeroepen om de moord te onderzoeken. Om vervolgens een paar dagen later al geconfronteerd te worden met een tweede slachtoffer, gevonden onder soortgelijke omstandigheden.  Is hier een seriemoordenaar aan het werk? De twee slachtoffers lijken niet aan elkaar gelinkt te kunnen worden, maar er moet natuurlijk wel een link zijn! Erika Foster denkt dat de dader zijn slachtoffers eerst volgt om zo nauwkeurig in kaart te brengen wanneer hij het beste kan toeslaan. Maar klopt het wel wat Erika Foster denkt? Of maakt ze een paar denkfouten? Als vervolgens slachtoffer nummer 3 wordt gevonden lijkt het ineens of de dader bekend is. Een dader die Erika wel van zeer nabij kent!

De aanpak van Erika is nogal tegendraads en ze trekt geregeld haar eigen plan., dwars tegen de bevelen van haar meerdere in. Dat ze hiermee eigenlijk haar promotiekansen zelf door dit gedrag dwarsboomt lijkt ze niet door te hebben en haar ‘niet capabele’ collega ziet zijn kans waar.

Persoonlijke Leeservaring

Ik heb Erika Foster ‘leren kennen’ in: Het meisje in het ijs. Ook haar collega’s waren weer van de partij. Sommigen aardig, zeker niet allen.  Op de één of andere manier vind ik dat altijd wel leuk: personages leer je zo nog beter kennen. Ik verheugde me na het vorige boek ook echt op De Stalker in de Nacht. En ook dit boek heb ik weer met veel plezier gelezen.

De hoofdstukken zijn kort en overzichtelijk. Al snel krijg je een blik vanuit het oogpunt van de dader. Eerst via een chat, later krijg je uitgebreid zicht op de voorgeschiedenis van de dader. Ondanks dat de dader ‘prijsgegeven’ werd kon ik dat wel waarderen; zo krijg je een idee hoe deze dader tot moorden komt. Al kan er natuurlijk nooit een reden tot moorden zijn! Het verhaal steekt logisch in elkaar, al was er in mijn beleving wel een klein los eindje dat wat beter uitgewerkt had kunnen worden. Dit “losse eindje” heeft mijn fantasie wel “gestrikt” dus bleef het ook niet hangen. (Voor mensen die willen weten waar dat losse eindje wat mij betreft zat: daar waar Erika ineens tegenover de dader kwam te staan, waar de dader de allerlaatste moord heeft gepleegd).

De Stalker in de nacht is de 2e in de Erika Foster reeks. Deel 1: Het meisje in het ijs hoef je niet gelezen te hebben om dit deel goed te kunnen begrijpen, toch zou ik het wel aanraden om te doen. Voor mij had het onderzoeksteam meer “body” omdat ik het 1e deel had gelezen. In het 2e deel hadden de karakters wel meer uitgediept kunnen worden in mijn beleving. Op de dader na die beter uitgewerkt was. Mocht het nu lijken of ik dit boek niet “leeswaardig” vind dan wil ik benadrukken dat niets minder waar is.

Ik ga met veel plezier in de toekomst de andere delen van Erika Foster ook weer lezen zodra dat kan. Het zijn slechts een paar kritische noten van mijn kant die mijn leesplezier zeker niet in de weg hebben gezeten!

Lieve Leesgroet Carla Kooijman van Bakel

Koop bij bol.com
19366135_1309241825852001_5996827676864801631_n

photovisi-download (24)