Recensies·Recensies van Moon

Bali – Kiki van Dijk. “Genieten met een grote V, van Vakantie thriller”

Bali – Kiki van Dijk

“Van Dijk zet het idyllische Bali zeer sterk neer in dit verhaal, of het mijn favoriete vakantieland wordt dat betwijfel ik, na het lezen van Bali…. Een heerlijk spannende vakantie thriller welke vraagt om meer!”

De Achterflap

9200000082943531.jpgCita’s dochter Evi verblijft al een tijdje op het paradijselijke Bali. Wanneer blijkt dat Evi 48 uur wordt vermist, neemt Cita’s leven een drastische wending. Door drankproblemen en betrokkenheid bij een noodlottig auto-ongeluk mag haar man het land niet verlaten, dus neemt Cita in haar eentje halsoverkop het vliegtuig. Terug naar het eiland waar ze als jong meisje veel tijd doorbracht.
Eenmaal op Bali wordt het pijnlijk duidelijk dat Cita de band met Evi door de jaren heen behoorlijk heeft verwaarloosd. Haar dochter blijkt er op het idyllische eiland een voor haar totaal onbekend leven op na te houden. Een leven dat niet zonder gevaren is.
Cita belandt in een zenuwslopende reis door het Bali dat voor toeristen verborgen blijft, terwijl haar man thuis vecht tegen zijn drankverslaving. Wie zit er achter de verdwijning van Evi en is Cita nog op tijd om de band met haar dochter te herstellen?

Mijn Leeservaring

Wie is toch Kiki van Dijk? De schrijver/schrijfster welke onder dit pseudoniem zijn of haar verhalen schrijft blijft angstvallige verborgen. Eigenlijk helemaal niet belangrijk, wie nu de naam achter dit pseudoniem is, als de verhalen heerlijk zijn en je ervan geniet… Maar toch heeft het iets mysterieus en maakt het je nieuwsgierig. Ditmaal reizen we in de spannende-eiland serie af naar Bali.

“Be careful, we are watching you.”

“Het zal je gebeuren je dochter reist af naar het verre Bali en wordt dan vermist! Dit overkomt Joris en Cita. Hun dochter Evi is al 48 uur vermist wanneer haar vriendin Katy contact zoekt met het echtpaar in Nederland. Zullen zij ooit Evi weer in hun armen kunnen sluiten, heeft het paradijselijke Bali twee gezichten?”

“Het paradijselijke Bali verbergt donkere kanten…”  Dit maakt de mooie cover duister en geheimzinnig, dit alleen al zal je thrillerhart sneller laten kloppen. Opmerkelijk aan Bali is dat de schrijver Kiki van Dijk na haar eerste thriller Zeevlam, flink gegroeid is. Was het eerste boek, lekker leesvoer, inmiddels wordt elk verhaal meer thriller, en krijgt diepgang en betekenis.  Voor wanneer j e voor het eerste een boek van van Dijk oppakt zal dit niet belangrijk zijn, maar de fans zullen dit beamen.

Bali begint sterk en aantrekkelijk. 

“Lieve mensen, stralende stranden en heerlijk eten. En terecht, dat is Bali ook. Maar wat velen niet weten, is dat het ook sneeuwt op het eiland.”

Van Dijk zet op een zeer aantrekkelijke manier de omgeving neer, de leefomstandigheden en de gebruiken van Bali en zijn inwoners worden in dit verhaal gedetailleerd neergezet, wat het verhaal flink wat meerwaarde geeft. Vlotlezend korte hoofdstukken, trekken je het verhaal in. De zuigende kracht van de schrijfstijl van, van Dijk nemen je mee in een leesflow.

“Misschien bij u thuis, maar hier op Bali niet. Hier gebeurt alles met een reden.”

De karakters zijn sterk neergezet en je zult niet snel van vertrouwen zijn, zelfs bij de hoofdkarakters zal je als lezer een apart gevoel krijgen. Een reis naar het verre Bali waarin niemand te vertrouwen lijkt en je meerdere malen een wrange bijsmaak zult ontwikkelen. Bali is een heerlijke vakantie thriller, welke goed in elkaar steekt. Het mooi omschreven Bali zal na het lezen van dit boek, niet meteen de voorkeur zijn voor je volgende vakantiebestemming. Dit weet Kiki van Dijk te bewerkstelligen met de manier waarop ze de louche kant van Bali beschrijft. Top!.

Geniet van de heerlijke sfeer, het vlotlezende verhaal wat bol staat van intriges en spanning, dit boek mag niet ontbreken in je vakantie koffer, of gewoon heerlijk op de bank om lekker weg te dromen naar Balinese sferen…….

Lieve Leesgroet Moon

Interesse? Koop via deze link . Veel leesplezier

photovisi-download (23)