Recensies·Recensies van Caro

Kate Paris – Een ondertoon van liefde “Een heerlijke roman om te lezen met een glaasje wijn erbij.”

Kate Paris – Een ondertoon van liefde

Een heerlijke roman om te lezen met een glaasje wijn erbij

Auteur: Kate Paris9200000078953416

Uitgever: Tinteling Romance

  • Nederlandstalig
  • Paperback
  • 9789492507051
  • juni 2017
  • 300 pagina’s

Samenvatting:

Ik ben op twee plaatsen tegelijk als ik me omdraai en struikel op hetzelfde moment het restaurant en mijn hotelkamer in. In die laatste gooi ik mijn koffer op het bed en kwak alles erin wat ik bij me heb. Iemand roept me, bonst op de deur. Ik schuif snel het veiligheidskettinkje ervoor en ga bovenop mijn koffer zitten in een poging hem dicht te krijgen
Ik kijk in de ogen van Alexander, maar zie die van Olivier. Ik stap langs hem heen en ren zo hard als ik kan het hotel in Aspen uit. In Hotel Ford houd ik nog steeds krampachtig de klink van de deur vast.
De dag waarop Ivy Jansen haar grootste ambitie waar zou maken, werd de dag waarop ze alles verloor. Haar toekomstdroom. Haar grote liefde. Haar zelfvertrouwen. Gebroken vlucht ze vanuit Amerika terug naar Nederland, waar ze veiligheid zoekt in de nachtclub van jeugdvriend Bernd. Haar collega’s ontdekken al snel dat ze een bijzondere gave heeft als het aankomt op het herkennen van wijn en verleiden haar tot het spel ‘The kiss of the bottle’.
Ongewild trekt ze hierbij de aandacht van Alexander Ford, manager van het exclusieve Hotel Ford. Hij biedt Ivy een baan aan als sommelier in zijn restaurant. Al snel gaat ze niet alleen helemaal op in haar werk, maar ook in de relatie met Alexander, die haar precies geeft wat ze nodig heeft. Tot een echo uit Ivy’s verleden doordringt in haar nieuwe leven en de geschiedenis zich dreigt te herhalen.

Mijn leeservaring:

Kate Paris heb ik ontmoet tijdens het event Get inspired by books. Een Nederlandse auteur die vol passie over haar boek vertelde en een uitgever die daar nog een schepje bovenop deed. Ik schafte het boek aan, want wat was ik benieuwd geworden.

Op de cover van dit boek zie je  een vrouw die een slok wijn neemt. De onderkant van een gezicht, glanzend roze lipgloss en een neus  is eigenlijk het enige wat je ziet, wat heeft dit te maken met de titel “Een ondertoon van liefde” mij intrigeerde het enorm.

Ivy Jansen is sommelier en niet zomaar één. Haar vader en opa waren Master sommeliers. Samen met twee vrienden, Olivier en Caroline (die gelukkig, voor mij, Line wordt genoemd in het boek) worden ze de drie musketiers genoemd en gaan ze er met elkaar alles aan doen om ook het examen van meester sommelier te halen. Ivy is erg goed en geeft tips en adviezen aan haar vrienden.

Tot dat er iets gebeurd.

Het boek wordt verteld in de tegenwoordige tijd in en de ik-vorm door Ivy. Ivy die tijdens een wedstrijd in de kroeg waar ze werkt, door Alexander Ford wordt gevonden en zijn kaartje krijgt. Hij is zoon van de beroemde Ford familie die een heel exclusief restaurant runt. Ivy wordt gevraagd om daar sommelier te worden.

Ik laat de geur van rijp fruit en weelderige bloemen, die uit het zevende glas komt, mijn neus binnen zwieren. Daarna volgt nootmuskaat en peper.

Ook staan er passages in schuingedrukte letters, die vertellen wat er anderhalf jaar gelden is voorgevallen tijdens het leren voor het master sommelier examen. Ivy die zo goed is en echt alles weet van wijnen, waarom is zij nog steeds geen master sommelier? Ook is Ivy huiverig om zich te binden en mensen te vertrouwen, waarom wil zij niet vertellen waar ze werkelijk vandaan komt, wat haar echte achternaam is?

Een boek vol met intriges en geheimen, die je mee nemen in het leven van restaurants, wijnen en prachtige hotels, maar ook in het leven van hard werkende mensen, mensen met passie voor hun werk en mensen die over de rug van anderen de top willen bereiken.

“Ik had er ook graag een bewijs van kunnen laten zien”

“Bedoel je het Master Sommelier-diploma?”

Ik knik

“Was het zo belangrijk voor je?”

Ik beweeg mijn hoofd nog een keer op en neer.

Hij kijkt me bezorgt aan. “Ga je het me nu wel vertellen, Ivy?”

Een heerlijke boek met een mooi verhaal, romantiek  en heel veel wijn.  Ik ben dol op wijn dus dit boek paste extra goed in mijn straatje. Ik heb meteen weer een doosje met verschillende soorten witte wijn besteld en als een volleerd sommelier probeer ik de tonen te ruiken die in de wijn zitten. Toch hou ik het maar bij drinken, want al die ondertonen kan ik er niet uithalen. Je kunt merken dat de auteur erg veel research heeft gedaan naar wijnen en het vak van sommelier, ook de goede schrijfstijl maken van dit boek een mustread.

Ik ben heel benieuwd naar het volgende boek van Kate Paris die wordt uitgebracht bij Tinteling Romance.

Lieve leesgroet met een glaasje wijn erbij van Caroline

37872845_2265491106799645_5768010520112136192_n