Recensies·Recensies van Moon

De Greenwood moordenaar – Diana van Hal. “Amerikaanse taferelen met een Hollandse tongval, Subliem”

De Greenwood moordenaar – Diana van Hal.

“Amerikaanse taferelen met een Hollandse tongval, Subliem”

De Greenwood moordenaar – Diana van Hal

De Achterflap

9200000095007187Na jaren van terreur neemt DNA-analist Jennifer Rowley het heft in eigen handen en vecht terug tegen de psychopaat die zijn tanden in haar heeft gezet. Waarom moet de Greenwood moordenaar juist haar hebben? Wie waren zijn vorige slachtoffers en wat hadden zij gemeen met Jennifer? Dankzij hulp uit een onverwachte hoek stuit ze op een nieuwe aanwijzing. Maar dan verdwijnt ze…
In de zoektocht naar Jennifer kan het team, onder leiding van rechercheur Spencer Bennet, niemand vertrouwen. De afdeling moordzaken heeft een lek binnen zijn gelederen. Een nieuwe partner compliceert de zaak nog meer. Bennet is de wanhoop nabij en heeft al zijn kracht nodig om er niet zelf aan onderdoor te gaan.
Aanwijzingen lopen uit op niets. De tijd dringt. Ze vrezen terecht voor Jennifers leven. Waar is ze gebleven? En wat heeft haar verleden hiermee te maken? Na een bloedstollend en intensief onderzoek hebben ze een verdachte in hechtenis. Brengt hij ze dichter bij de oplossing voor het te laat is?

Mijn Leeservaring

“Watson, Jennifer weet dat de bijnaam de vrouw gerust zal stellen voor ze het haar vertelt, ‘niet meteen in paniek raken, maar er liggen hier botten.”

Al eerder las ik van Diana het eerste deel van Het Bennet & Rowley mysterie, hier had ik enorm van genoten. Ik merk dat het slim is om de boeken op volgorde te lezen, zo krijg je een beter inzicht in de onderlinge relaties. Maar eenmaal in het boek gekomen, zit je al snel in een leesflow, dit had ik bij het eerste deel ook en nu weer, wat een zeer groot compliment is voor de schrijfster.

Amerikaanse taferelen spelen zich af in de Greenwood Moordenaar, welke van Hal zeer uitgebreid en diepgaand heeft beschreven. De goed uitgewerkte details en achtergrondinformatie geven het boek veel meerwaarde, je wordt mee gezogen in het onderzoek naar de Greenwood moordenaar, een rollercoaster van verschillende elementen. Spanning, ontluikende relaties, zeer goed uitgewerkte karakters en details.

“Haar reactie spreekt boekdelen: ze herkent de plek”

Het verhaal trekt je mee het onderzoek in en als vanzelf krijg je een band met de karakters, bij de één krijg je al gelijk een kriebel van “mmmm, wat heb ik aan jou” en de ander wil je gewoon opvreten. De kracht van, van Hal is toch wel de manier waarop zij de sfeer neerzet in een boek, je waant je ook in Oregon en er is niets Nederlands aan de hele setting, dit is voor mij altijd een teken dat de schrijfster zeer goed voorbereid te werk gaat. Het hele verhaal blijf je deze setting houden, en hierbij nemend dat de details van het forensische werk, en andere onderliggende onderwerpen zeer goed zijn uitgewerkt kan ik je persoonlijk de hele serie over Bennet & Rowley alleen maar aanraden.

Dit zijn dikke Mustreads en eigenlijk mogen ze niet in je kast ontbreken.

Maar daar zal je zelf zeer snel achter komen als je het eerste deel hebt opgepakt. En daarna.., is er geen houden meer aan!

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com
photovisi-download (37)