In gesprek met...; Onze Facebook vrienden

Mustreads or Not in gesprek met.. Carla Kooijman van Bakel #ingesprekmetonzeleden

Mustreads or Not in gesprek met.. Carla Kooijman van Bakel

  • We willen je graag leren kennen, kun je kort vertellen wie je bent?

Ik ben Carla Kooijman, werk 4 dagen in de week, ben getrouwd en we hebben 3 kinderen van 24, 21 en 17 jaar, allen (nog) thuiswonend, maar de oudste heeft binnenkort zijn eigen Casa (onze 3 kinderen komen uit Colombia vandaar Casa) Heel leuk dat hij zijn eigen stek krijgt maar ook heel jammer!

photovisi-download (38)

Ik ben leesfanaat, in elk geval vanaf het moment dat ik zelfstandig naar de bieb ging. Intussen schrijf ik zelfs recensies, een leuke combinatie met lezen! Ik heb altijd chronisch te weinig tijd voor mijn hobby’s waaronder lezen. Ik zeg altijd dat ik minstens 200 jaar oud moet worden om alles te doen wat ik nog wil.

fcfb3cf99147b58d1426d513ef748710.jpg

  • Sinds wanneer ben je verslaafd aan lezen?

Ik weet niet precies sinds wanneer maar ik denk sinds ik de spannende boeken heb ontdekt! Dat was toen ik 12 jaar was. Ik ging toen naar de bieb en ontdekte een heel nieuw genre boeken: Alistair Maclean: de kanonnen van Navarone zal waarschijnlijk de 1e zijn geweest. Ik had namelijk helemaal niets met de romannetjes die mijn vriendinnen lazen, dus voor ik wist dat dit soort boeken bestond las ik niet veel. Na dit eerste boek stond ik dus steevast in de “mannenhoek” te speuren naar boeken.

photovisi-download (35)

  • Welk boek ligt bij jou boven op je leesstapel???

Hanna Lindberg met Stockholm Confidential/ het debuut van deze schrijfster. Grappig ik heb de laatste tijd veel debuutjes gelezen. Heerlijk om nieuwe auteurs te ontdekken!

photovisi-download (36)

  • Beschrijf eens kort welke boeken je graag leest en waarom?

Thrillers, het liefst die venijnig onder je huid kruipen. Of zoals de laatste die ik net uit heb me compleet op een verkeerd been zet! (Soms lieg ik van Alice Feeney)

  • Welk boek uit je jeugd kun je je nog heel goed herinneren? Wat is je mooiste herinnering hieraan?

Kanonnen van Navarone van Alistair Maclean. Toen ontdekte ik dat je ook spannende avonturen vanuit je luie stoel kon beleven.CARLA (14)

  • Wanneer jij een Boekkarakter zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn en waarom?

Ik zou best Wil Trent (Karin Slaughter, en er komt weer een boek aan met Wil Trent volgens mij!) of Sarah Linton (zelfde schrijfster), maar Harry Hole van Jo Nesbo vind ik ook een heerlijk figuur (ondanks al zijn tekortkomingen en het feit dat ik niets met alcohol heb!). Waarom ik deze personages wel zou willen zijn? Dan kan ik “meesturen” in het verhaal en zit ik op de 1e rang!

photovisi-download (37)

  • Met welke schrijver of schrijfster wil je wel een uurtje kletsen en waarom juist hem of haar? Wat zou je hem of haar als eerste vragen?

Ik zou wel willen praten met een groep van auteurs, gezellig aan “de ronde tafel” en ze dan laten praten over hoe hun verhalen ontstaan.  Maar eigenlijk zou ik nog liever “in hun hoofd willen kruipen” om een poosje een heel schrijfproces te kunnen volgen in hun hoofd. Dat is niet mogelijk helaas, maar hoe interessant zou dat zijn!

  • Wanneer we jou een boekenbon van 100 euro geven welke boeken koop je meteen? En natuurlijk waarom juist die?

Oh, dat is altijd moeilijk! Ik krijg vaak boeken om recensies over te schrijven, dus ik heb er al vaak veel “op voorraad”. Maar van sommige schrijvers wil ik of de serie compleet maken of ik heb een e-book gekregen en wil het papieren boek ook hebben of juist andersom! Ik weet het: heel hebberig ben ik (alleen met boeken hoor!)

36699399_1749976361736735_7743989041581785088_n

  • Welk boek zou jij graag verfilmd zien worden en welke bekende acteurs zie jij dan graag de hoofdpersonen spelen in de film?

Van mij mogen alle boeken van Karin Slaughter en Jo Nesbo sowieso verfilmd worden. Sommige boeken kunnen dan een mooie serie vormen! Er zijn natuurlijk veel meer boeken de moeite van het verfilmen waard!

photovisi-download (17).jpg

  • Als je zelf een boek zou mogen schrijven, waar zou het over gaan?

Ik zou wel een super spannende thriller willen schrijven, eentje waarbij je op de rand van de stoel zit en vergeet adem te halen. Maar hé, wie wil dat niet? Vooralsnog mag ik niet klagen: ik heb dan geen boek geschreven maar wel meegedaan met 2 schrijfwedstrijden en nog gewonnen ook! Hoe leuk is dat?

CARLA (1)

 

photovisi-download (24)