Mustreads or Not in gesprek met..,; Karin Hazendonk #ingesprekmetonzeleden

Mustreads or Not in gesprek met..,; Karin Hazendonk

  • We willen je graag leren kennen, kun je kort vertellen wie je bent?

Ik ben Karin Hazendonk, 57 jaar en woon met man en twee herders in Waddinxveen. Sinds 2016 maak ik deel uit van de LetterRijnfamilie waar mijn boeken Waanidee (2017) en De dood heeft blauwe ogen (2018) zijn verschenen.

photovisi-download (78)

  • Sinds wanneer ben je verslaafd aan lezen?

Al vanaf het moment dat ik kon lezen. De boeken waren niet aan te slepen. Iedere week een stapel uit de bibliotheek en voor iedere gelegenheid, verjaardag of feestdagen, vroeg ik boeken.

  • Welk boek ligt bij jou boven op je leesstapel???

Op dit moment is dat De Buitenstaander van Stephen King

karin (3)

  • Beschrijf eens kort welke boeken je graag leest en waarom?

Ik lees graag thrillers, maar de laatste tijd wil ik ook vaker een roman pakken. De zeven zussen staat hoog op de verlanglijst. Ik ben geen Fantasy fan, behalve de Harry Potter boeken. Die herlees ik ieder jaar wel een keer.

photovisi-download (79)

  • Welk boek uit je jeugd kun je je nog heel goed herinneren? Wat is je mooiste herinnering hieraan?

Het mooiste boek was wel De negerhut van oom Tom. Ik kreeg het boek van mijn ouders voor mijn tiende verjaardag. Ik heb het nog steeds en het is letterlijk stuk gelezen.

karin (7)

  • Wanneer jij een Boekkarakter zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn en waarom?

Ik zou kiezen voor Frances Goldsmith uit The Stand (De beproeving) van Stephen King. Een van de karakters die mij altijd is bijgebleven.

  • Met welke schrijver of schrijfster wil je wel een uurtje kletsen en waarom juist hem of haar? Wat zou je hem of haar als eerste vragen?

Zonder twijfel zou ik Stephen King het hemd van zijn lijf willen vragen, hoewel ik, als dat echt zou gebeuren, van de zenuwen geen woord uit zal kunnen brengen.

photovisi-download (77)

  • Wanneer we jou een boekenbon van 100 euro geven welke boeken koop je meteen? En natuurlijk waarom juist die?

Er komen iedere maand zo veel mooie boeken uit. Het zal ontzettend moeilijk zijn om te kiezen. (kunnen we eens praten over een maandelijkse boekenbon?)

photovisi-download (80)

  • Welk boek zou jij graag verfilmd zien worden en welke bekende acteurs zie jij dan graag de hoofdpersonen spelen in de film?

Als er een film moet komen, roep ik natuurlijk graag Waanidee. Mijn kennis van acteurs is echt zero dus het kiezen van de spelers laat ik wel aan de professionals over.

photovisi-download (69)

  • Als je zelf een boek zou mogen schrijven, waar zou het over gaan?

Nog een tijdje geduld, dan weten jullie precies waar het over gaat 

karin (13)

photovisi-download (24)

%d bloggers liken dit: