Recensies·Recensies van Moon

Op de vlucht – Rachel Gibson “Heerlijk wegdromen bij sterke karakters…” #Moon

Op de vlucht – Rachel Gibson

“Romantiek van de bovenste plank, genieten van een vleugje humor en sterke karakters.”

  • Titel; Op de vlucht
  • Auteur; Rachel Gibson
  • Uitgeverij Karakter Uitgevers
  • Categorie: Chicklit
  • ISBN: 978 90 4521 207 4
  • Uitvoering: Paperback

De achterflap

9200000092215233 Je verloofde live op tv voor het altaar laten staan is een regelrechte ramp. Lexie Kowalsky denkt dat ze er klaar voor is om voor het oog van miljoenen mensen te trouwen, maar rent net voor het ja-woord weg van de set van de populairste realityshow van dat moment: Gettin’ Hitched. Met een bolvormige witte jurk en schitterende dertien cm hoge stiletto’s stapt ze aan boord van een watervliegtuig naar Sandspit in Canada. Ze denkt dat niemand haar daar kan vinden. Maar ze vergist zich. Lexie deelt het vliegtuig met de sterspeler van de Seattle Chinooks, Sean Knox

Ze is voor hem niet alleen een realityshow runaway, maar ook nog eens de dochter van zijn coach. Ze belichaamt chaos en verleiding en is absoluut verboden terrein, maar als ze haar sexy lichaam van haar trouwjurk ontdoet, kan hij haar niet weerstaan en brengen ze een geweldige nacht in zijn bed door. En dan duikt een foto van Sean en Lexi op internet op en belanden ze plotseling in een absurd plan om het hele verhaal te verdraaien. Maar je kunt niet vluchten voor de liefde…

 Mijn leeservaring

Een roman van Karakter Uitgevers. Nog niet eerder heb ik een boek van Rachel Gibson gelezen, de achterflap maakt mij zeker nieuwsgierig, ik ben benieuwd wat het mij gaat brengen.

“Een lang, blond probleem met de achternaam Kowalsky. Voor zover hij wist, bestond haar leven uit een opeenstapeling van drama`s, en daar was hij verstrikt in geraakt.”

Gibson, maakt een “vliegende” start, in “Op de vlucht”. Er hangt een lichte humoristische sfeer in het watervliegtuig, door de beeldende schrijfstijl zie je de situatie helemaal voor je

1; Het is een leuk boek

  • A; een heel leuk boek
  • B; een erg leuk boek
  • C; een zeer leuk boek met een heerlijke dosis humor en romantiek

Als je het boek hebt gelezen zal je dit bovenstaande stukje begrijpen en waarschijnlijk moet je dan stiekem wel even lachten. Wat een heerlijk karakter is die Lexie Kowalsky, Gibson beschrijft haar met veel allure en gevoel. Dit is echt een karakter dat van de bladzijde spat. Het verhaal voelt als een sprookje, de prinses valt voor de verkeerde man, het is niet een verhaal van dertien in een dozijn, er hangt ook humor in de lucht. Dit is dan ook een heel sterk punt in dit verhaal, dit en de manier waarop Gibson haar karakters neerzet. Overtuigend, beeldend en menselijk, hierdoor zit je vastgezogen aan de bladzijdes, het leest heerlijk vlot en vloeiend.

“Was het echt minder dan twaalf uur geleden dat hij haar zijn shirt had gegeven? Er was zoveel gebeurd dat het eerder voelde alsof er achtenveertig uur was verstreken.”

Het was mijn eerste leeservaring met Rachel Gibson, maar ik moet eerlijk bekennen dat zij mij aardig heeft verrast. Haar combinatie van humor, romantiek, sterke karakters en een vleugje erotiek heeft ervoor gezorgd dat ik fan ben…

Lieve Leesgroet Moon

photovisi-download (52).jpg