Recensies·Recensies van Moon

Maalstroom – Anja Maas “Een sterk psychologisch debuut”

Maalstroom – Anja Maas

“Dit smaakt naar meer, een sterk psychologisch debuut. ”

  • Auteur: Anja Maas
  • Uitgever: Godijn Publishing
  • Nederlands 
  • 1e druk 
  • 9789492115737 
  • september 2018 
  • Paperback 
  • 283 pagina’s

Samenvatting;

9200000099204398

Wanneer Karin haar dochtertje Kayla van het op het andere moment verdwenen lijkt, staat het leven van haar en haar man John compleet op zijn kop. Samen lijken ze er niet uit te komen en Karin blijft achter in het huis dat zijn van haar moeder heeft gekregen. Wanneer er vreemde dingen gebeuren denkt Karin gek te worden, net zo gek als haar moeder?

Waar is Kayla gebleven? Word Karin echt net zo gek als haar moeder of heeft iemand het op haar gemunt?

Mijn Leeservaring;

“Elke knuffel van Kayla die verdwijnt, ontneemt je een stukje van haar. Alsof ze nog een keer weggenomen wordt.”

De uit Alkmaar afkomstige Anja Maas schrijft al jaren als hobby, korte verhalen is haar specialiteit. Maalstroom begon ook als een kortverhaal, maar eindigde als een manuscript voor een thriller. Anja debuteert met Maalstroom tijdens de vierde editie van #Boek10 bij Godijn Publishing.

Het zal je maar gebeuren, je dochtertje verdwijnt zomaar van de aardbodem, zo zit ze nog ongedwongen te spelen in de woonkamer, en zo is ze weg. Opgelost in het niets. De nachtmerrie voor elke ouder.

Anja Maas maakt er een sterke thriller van, een debuut waar zij trots op mag zijn. De ongedwongen schrijfstijl neemt de lezer mee het verhaal in, het leest vlot en prettig weg. De vele dialogen zijn soms iets storend, maar hierdoor krijg je wel een duidelijk beeld van de karakters. Maas weet met haar karakters het boek neer te zetten, er hangen zoveel vraagtekens en vermoedens in Maalstroom dat je als lezer niemand meer zult vertrouwen. Je vertrouwen wordt danig op de proef gesteld, want lang zal je bij meerdere karakters een onheilspellend gevoel hebben.

Dit debuut smaakt naar meer, ik word nieuwsgierig door Anja haar schrijfstijl, ze weet de lezer mee te trekken in een Maalstroom, je blijft op een geloofwaardige manier geboeid door de karakters en hun gedachtes, deze weet Maas goed neer te zetten. Maalstroom is psychologisch sterk in elkaar gezet. Dit debuut smaakt naar meer, Maas weet de lezer te boeien van het begin tot het einde.

Lieve Leesgroet Moon Kager

Koop bij bol.com
photovisi-download (22)