Leesclub·Winacties

De leesclub over het boek “Louise” van Anne-Laure Van Neer “Enkele vragen en antwoorden tijdens de leesclub & een WINACTIE”

De leesclub over het boek “Louise” van Anne-Laure Van Neer

“Enkele vragen en antwoorden tijdens de leesclub & een WINACTIE”

Louise Anne-Laure Van Neer

Wat een enthousiaste lezers hadden we dit keer bij de leesclub. Binnen 2 weken had iedereen het boek uit en waren er 10  vragen beantwoord, waarbij leuke discussies ontstonden. De leesclub was door het snelle lezen van iedereen wel een beetje gauw afgelopen, maar iedereen heeft erg leuk en enthousiast mee gedaan met de vragen.

Hieronder een paar vragen, die we tijdens de leesclub hebben gesteld en natuurlijk wat antwoorden van de lezers.

Jullie hebben het boek ontvangen.
Vraag 1 is onderverdeeld in 3 vragen
 1. Wat vind je van de cover
 2. Wat zie je op de cover ( ik zag dus iets heel anders dan mijn dochter)
 3. Vind je het bij de andere twee boeken passen.
 • Ik zag en zie nog steeds een stukje Frankrijk er in, mede omdat ik van links naar rechts kijk. Of het is een breuk, want dat was mijn allereerste reactie…, een breuklijn. Door jullie kom ik er achter dat het een zwangere vrouw is… de kleur zwart, wit en rood vind ik prachtig, passend bij thriller.kraamcentrum
 • Aangezien ik dit logo hele dagen zie, zag ik er natuurlijk een zwangere vrouw in 😉
  Cover vind ik erg mooi, door de eenvoud word ik nieuwsgierig.
  Of het bij de andere boeken past geen idee, die ken ik nog niet.
Wikipedia: Een thriller (afgeleid van het Engelse to thrill, in vervoering brengen) is een spannend verhaal waarin de nadruk ligt op actie en gevaar. Het doel is de lezer of toeschouwer voortdurend in spanning te houden. Een thriller kan een roman zijn, een film of een toneelstuk.
Wat vinden jullie van het genre thriller bij dit boek?
 • Het kan allebei zijn, een spannende roman of een thriller. Bij de laatste bladzijden (de bevalling) zat ik echt op het puntje van mijn stoel. De rest van het boek heb ik hier en daar met een glimlach gelezen. Misschien is de naam een luchtige psychologische thriller nog niet eens zo gek
 •  Ik vind Louise een spannende roman. Er is spanning, maar niet nagelbijtend.
 • Hier sluit ik me volledig bij aan

Wat vinden jullie ervan dat de auteur zelf een hoofdrol speelt in het boek, ik heb het volgens mij nog nooit eerder meegemaakt, alleen in een (auto) biografie of waargebeurd verhaal, maar nog nooit in een thriller. Of jullie wel?

 • Ik vind het wel bijzonder en ben het zelf niet eerder tegengekomen in een thriller.
 • Dat is wel heel apart. Zouden er dan ook waar gebeurde elementen in het verhaal zitten en is het karakter van deze hoofdpersoon vergelijkbaar met het karakter van de auteur in het echt? Het maakt mij wel nieuwsgierig.
 • Ik vond het wel apart. Ik was ook bang dat ik Anne-Laure steeds voor mij zou zien, maar dat gebeurde niet. Ik vermoed omdat Louise zelf zo sterk aanwezig was.

Als je het boek aan iemand zou geven om te lezen, hoe zou je het boek dan omschrijven. Kort en bondig, de rest mag in een recensie.

 • Een spanning opbouwend verhaal  en af en toe humoristische thriller vanuit een ongewone hoek beschreven.
 •  Louise is een spannende, met humor en vaart geschreven roman.

De recensies komen binnen en die gaan we verwerken. We zullen iedere week 2 recensies online zetten, zodat de lezers de recensies daarna zelf kunnen delen waar ze maar willen. Bedankt allemaal voor jullie enthousiaste input en feedback en hopelijk tot een volgende leesclub en Anne -Laure bedankt voor je leuke bijdrage aan de leesclub.

WINACTIE:

Ben je na het lezen van deze vragen ook enthousiast geworden over het boek en zou je deze ook graag willen lezen, maak dan kans op 1 van de 2 exemplaren die we mogen weg geven van Anne-Laure.

Wat moet je doen om kans te maken op dit geweldige boek : 

 1. Stuur een mail met daarin jouw motivatie waarom jij dit boek zou willen lezen en je adres gegevens naar: mustreadsornot@ziggo.nl
 2. Deel de link op je eigen tijdlijn vanaf het openbare bericht op de Facebookpagina van Mustreads or Not
 3. je bent lid van Mustreads or not (Facebookgroep)
 4. als je de winnaar bent van deze win-actie, schrijf je een kleine recensie over het boek nadat je het gelezen hebt.