Het team van Mustreads or Not

Hallo, Leuk dat je ons blog bezoekt.

Wij zijn het team van Mustreads or Not en  hieronder stellen we ons even kort voor….

Collage 2018-08-13 16_33_09

Hallo, ik ben Moon Kager, woonachtig in het kleurrijkste dorp van Nederland, Julianadorp. Naast dat ik bij vele activiteiten in ons dorp als vrijwilliger de handjes uit de mouwen steek, lees ik graag en veel! Het genre dat ik lees word steeds uitgebreider, maar favoriet blijven de thrillers. Ik geniet van de vele bekende schrijvers, maar vooral debuterende schrijvers kunnen mij vaak aangenaam verrassen. Ook voor de schrijvers uit ons buurland Vlaanderen heb ik een zwak, dat taaltje en vooral de mooie omgeving die zij beschrijven maken mij enthousiast. Naast de thrillers zal je van mij dus ook thriller- recensies voorbij zien komen van schrijvers uit België.

Hiermee hopen we dat ook in Nederland de Vlaamse boeken aanslaan.

 Laten ons samen genieten van de mooie boeken die verschijnen. Alvast mijn excuses, want je Nog Te Lezen lijst zal aanzienlijk groeien.

Lieve groet Moon Kager

**********************************************

 

Collage 2018-08-13 16_33_44

Ik ben Caroline Kuiper

Ik woon nu zo’n 10 jaar op Goeree Overflakkee met met mijn echtgenoot Peter-Jan en 6 “bloedjes” van kinderen.

Ondertussen is de oudste zoon  Robin(24) vertrokken om in Velp te studeren en woont mijn oudste dochter Miranda(21) bij ons op “stee” samen met haar vriend in een eigen appartementje op de hooizolder. Dochters en zoon  Britt(16), Mike(14), Tess(12) en Sterre(10) wonen nog gezellig thuis.

Ik woon dus op een voormalige boerderij midden in  een rustig dorpje aan het Haringvliet. Een paar kippen , varkens, konijnen en onze twee honden geven er nog een beetje boerderij sfeer aan.

Lezen is niet altijd mijn hobby geweest, vooral niet het moeten lezen voor school. De boekjes van de bouquetreeks  waren rond mijn 16de niet aan te slepen, dat was dan ook het enige literaire hoogstandje in die tijd. Wat later kwamen de streekromans en ook las ik de Virginia Andrewsserie van bloemen op zolder.

Toen we hier op het eiland kwamen en wonen ben ik op school gaan helpen met het leespunt en vanaf die tijd ben ik me gaan interesseren voor boeken. Als eerste heb ik de Hongerspelen gelezen en was verkocht, wat heb ik genoten van die serie. Door het leespunt heb ik een baan gekregen bij de bibliotheek en toen is het echt begonnen. Ik ben overgestapt naar de thrillers en ben nu vooral bezig met Nederlandse en Vlaamse auteurs. Natuurlijk doe ik ook uitstapjes naar andere genres en buitenlandse schrijvers maar ik vind dat we in Nederland hele goede schrijvers hebben en die wil ik met mijn recensies promoten.

Recensies schrijf ik nog niet zo heel lang, maar vind het wel erg leuk om te doen. Het is zeker niet makkelijk, want je moet de lezer prikkelen om het boek ook te willen lezen, maar je mag ook niet teveel van het verhaal weg geven.  Ja, en dan moet je ook nog eerlijk zijn.  Als ik een boek niets vind, schrijf ik dat, maar wil wel zeggen dat ik weet dat een auteur er veel werk aan heeft gehad. Ik wil niet een boek de grond in boren. Liever geef ik dan geen sterren. Niet dat je met iedere auteur bevriend moet zijn of dat ze jouw aardig moeten vinden, maar een boek schrijven is een hoop werk  en dat ik het dan niet goed vind er zijn misschien genoeg lezers die het wel  een goed boek vinden en door mijn recensie toch getriggerd worden om het te lezen.

Lieve groet Caroline Kuiper

*********************************************************************************

 Collage 2018-08-13 16_30_49

Hallo allemaal,

Ik zal me even voorstellen: Ik ben Carla Kooijman, geboren als Haarlemse Mug en sinds mijn 21e woonachtig in het Noord-Hollandse Heerhugowaard. Ik ben getrouwd met John en we hebben 3 kinderen geadopteerd uit Colombia. Onze oudste zoon (Nic) is intussen bijna 24 jaar en gaat over een paar maandjes het huis uit om op zichzelf te gaan wonen. (Gelukkig lekker dichtbij!). Onze dochter van 21 (Dana) woont nog lekker thuis en zo ook onze jongste zoon (Stef) van 17 jaar oud, die beiden nog druk zijn met hun opleiding (nou ja druk…).

Ik werk 4 dagen per week als zzp’er (kinderopvang aan huis) en daarnaast probeer ik zoveel mogelijk te lezen, geregeld te sporten, in mijn tuin of op één of andere manier creatief bezig te zijn. Wij hebben nog een heerlijk plekje (stacaravan) in Brabant wat voor ons, vooral in de weekenden, ongeveer 7 maanden per jaar, ons 2e thuis is.

Ik lees natuurlijk heel graag en schrijf ook recensies. Ik ben gestart bij Onlybyme en ik heb het daar erg naar mijn zin gehad en heb hier ook goede, leuke en soms informatieve boeken mogen lezen en recenseren. Nadat ze het aantal recensenten weer teruggebracht hadden naar het oorspronkelijke team was dat even wennen voor mij maar voordat ik het wist mocht ik recensies gaan schrijven voor Mustreads or Not. Moon kende ik toen intussen een jaartje, door wat online contact en omdat Moon me vroeg of ik ook naar de boekpresentatie ging van mijn dorpsgenoot José Kruijer die vorig jaar debuteerde. Bij Mustreads or Not heb ik vanaf het moment dat ik ze volg, vanaf augustus 2016, altijd een goed gevoel gehad en nu mag ik dus, vanaf 30 mei, recensies voor ze schrijven. Heerlijk!!

Veel leesplezier Carla Kooijman

**********************************************************************

Collage 2018-08-13 16_30_00

Hi allemaal! Ik ben Elsa Bakker, 33 jaar, woonachtig in Alphen aan den Rijn en al lange tijd gelukkig samen met mijn lief Robert. Al zolang ik mij kan herinneren ben ik bezig met lezen en schrijven. Dit is ooit begonnen met voorgelezen te worden door mijn moeder en soms door mijn oudere zus, toen veelal sprookjes en fantasy stijl. Wat nog altijd behoort tot mijn favoriete genre. Daarnaast thrillers, young adult, scifi, roman en non-fictie, en eigenlijk alles wat mij aanspreekt. Oftewel een absolute boekenwurm. De verhalen zijn voor mij altijd een toevluchtsoord geweest en zullen dat ook zeker blijven, ook als ik ze zelf bedenk. Ik zie mijzelf al zitten in het bejaardentehuis, grijs knotje op het hoofd, bril op het puntje van mijn neus, verzonken in een dikke pil… of net als ‘Hendrik Groen’ schrijvend aan een piepklein bureautje in zijn niet veel grotere kamer.

Inmiddels deel ik alweer een hele lange tijd mijn recensies met de ladies van Mustreads or Not als gastrecensent, maar tot mijn grote vreugde vroeg Moon mij laatst als teammember. Dit omdat ik stop bij een andere blogsamenwerking waar ik medebeheerder was. Haar vraag liet mij letterlijk liet stuiteren van blijdschap en natuurlijk zei ik volmondig ja graag! Vooral omdat ik Moon & Caroline heel graag mag, als fijne collega’s zie en graag met ze samenwerk. Dus vanaf nu kan ik veelal van mijn schrijfsels kwijt op Mustreads or Not en zullen jullie diverse voorbij gaan zien komen.

Daarnaast heb ik een veel gebruikt account op Hebban & Goodreads, vind je mijn recensies in aangepaste vorm terug op winkelpagina’s, doe ik redigeer- en proefleeswerk, zit ik in het streetteam van Dutch Venture Publishing, begeleid ik beginnende schrijvers wanneer zij hulp nodig hebben en erom vragen. Waarschijnlijk vergeet ik nog iets wat gerelateerd is aan de schrijvers/boekenwereld maar goed, je hebt nu vast een goed beeld van dat ik nogal van dit wereldje hou.

Toch is het niet het enige waar ik mij bezig hou. Ik speel saxofoon en luister graag muziek, vind het leuk om te gamen, bordspellen te spelen, creatief bezig te zijn met brieven schrijven, tekenen en agenda/bulletjournalling dingetjes te doen. Ook werk ik twee ochtenden per week als vrijwilliger in een verzorgingstehuis met psychosomatische en somatische patiënten.

Wellicht lijkt het veel maar door chronische ziektes en beperkingen staat bij mij alles op een laag pitje. Ik kan niet achter elkaar doorgaan en pak altijd de kleine momentjes. Dit is een manier van leven waarin ik inmiddels aardig flexibel ben geworden mede dankzij mijn lief en het nachtdier in mijn draagt ook zeker bij. Toch zorgt het regelmatig voor pittige struikelmomenten omdat het koppie wel wil maar het lijf niet. Maar opgegeven zit gewoon niet in mijn aard. Genieten en positief zijn gelukkig wel 😉

Dus lieve Mustreads or Not lezers here I am! Ik hoop dat jullie samen met ons net zo genieten van elke gelezen bladzijde en alle aanverwanten activiteiten in deze veelzijdige boekenwereld.

Lieve leesgroet, Elsa.