Wie zijn wij ?

6e287f8b508227d77a4fdee96c95fe74Hallo, Leuk dat je ons blog bezoekt.

Wij zijn Caroline en Moon en hieronder stellen we ons even kort voor….

Ik ben Moon, 41 jaar, en ik hou van lezen. Lezen deed ik al graag sinds mijn jeugd; kan ik me helemaal  verliezen in een boek.Heerlijk!

Sinds 2014 ben ik besmet geraakt met het recensievirus, en heb ik er een hobby van gemaakt om iedereen mee te laten genieten van mijn gelezen boeken. Het is erg leuk om de reacties te lezen, en te merken dat andere mensen geraakt worden door de recensies en het boek dan ook willen gaan lezen.

Ik woon in Julianadorp, en heb een lieve man en twee mooie jongens van 17 en 14. Verder doe ik veel vrijwilligerswerk in ons dorp, zoals het organiseren van Koningsdag, de kermis, en de sinterklaasintocht. Ook schilder ik graag, in mijn eigen “atelier” kan ik me helemaal terug trekken en hele fijne dingen maken.

 

QvdW-Rhys011.jpg

Ik ben Caroline en dit jaar Sarah geworden.

Ik woon nu zo’n 10 jaar op Goeree Overflakkee met met mijn echtgenoot Peter-Jan en 6 “bloedjes” van kinderen.

Ondertussen is de oudste zoon  Robin(24) vertrokken om in Velp te studeren en woont mijn oudste dochter Miranda(21) bij ons op “stee” samen met haar vriend in een eigen appartementje op de hooizolder. Dochters en zoon  Britt(16), Mike(14), Tess(12) en Sterre(10) wonen nog gezellig thuis.

Ik woon dus op een voormalige boerderij midden in  een rustig dorpje aan het Haringvliet. Een paar kippen , varkens, konijnen en onze twee honden geven er nog een beetje boerderij sfeer aan.

Lezen is niet altijd mijn hobby geweest, vooral niet het moeten lezen voor school. De boekjes van de bouquetreeks  waren rond mijn 16de niet aan te slepen, dat was dan ook het enige literaire hoogstandje in die tijd. Wat later kwamen de streekromans en ook las ik de Virginia Andrewsserie van bloemen op zolder.

 

Toen we hier op het eiland kwamen en wonen ben ik op school gaan helpen met het leespunt en vanaf die tijd ben ik me gaan interesseren voor boeken. Als eerste heb ik de Hongerspelen gelezen en was verkocht, wat heb ik genoten van die serie. Door het leespunt heb ik een baan gekregen bij de bibliotheek en toen is het echt begonnen. Ik ben overgestapt naar de thrillers en ben nu vooral bezig met Nederlandse en Vlaamse auteurs. Natuurlijk doe ik ook uitstapjes naar andere genres en buitenlandse schrijvers maar ik vind dat we in Nederland hele goede schrijvers hebben en die wil ik met mijn recensies promoten.

Recensies schrijf ik nog niet zo heel lang, maar vind het wel erg leuk om te doen. Het is zeker niet makkelijk, want je moet de lezer prikkelen om het boek ook te willen lezen, maar je mag ook niet teveel van het verhaal weg geven.  Ja, en dan moet je ook nog eerlijk zijn.  Als ik een boek niets vind, schrijf ik dat, maar wil wel zeggen dat ik weet dat een auteur er veel werk aan heeft gehad. Ik wil niet een boek de grond in boren. Liever geef ik dan geen sterren. Niet dat je met iedere auteur bevriend moet zijn of dat ze jouw aardig moeten vinden, maar een boek schrijven is een hoop werk  en dat ik het dan niet goed vind er zijn misschien genoeg lezers die het wel  een goed boek vinden en door mijn recensie toch getriggerd worden om het te lezen.

 Veel leesplezier 

Groetjes Caroline en Moon