Wie zijn wij ?

Hallo, Leuk dat je ons blog bezoekt.

Wij zijn Caroline en Moon en hieronder stellen we ons even kort voor….

IMG-20170326-WA0027 1
Op de foto met Carla de Jong

Hallo, ik ben Moon Kager, woonachtig in het kleurrijkste dorp van Nederland, Julianadorp. Naast dat ik bij vele activiteiten in ons dorp als vrijwilliger de handjes uit de mouwen steek, lees ik graag en veel! Het genre dat ik lees word steeds uitgebreider, maar favoriet blijven de thrillers. Ik geniet van de vele bekende schrijvers, maar vooral debuterende schrijvers kunnen mij vaak aangenaam verrassen. Ook voor de schrijvers uit ons buurland Vlaanderen heb ik een zwak, dat taaltje en vooral de mooie omgeving die zij beschrijven maken mij enthousiast. Naast de thrillers zal je van mij dus ook thriller- recensies voorbij zien komen van schrijvers uit België.

Hiermee hopen we dat ook in Nederland de Vlaamse boeken aanslaan.

 Laten ons samen genieten van de mooie boeken die verschijnen. Alvast mijn excuses, want je Nog Te Lezen lijst zal aanzienlijk groeien.

Lieve groet Moon Kager

 

20161109_141717
Op de foto met Toni Coppers

 

Ik ben Caroline Kuiper

Ik woon nu zo’n 10 jaar op Goeree Overflakkee met met mijn echtgenoot Peter-Jan en 6 “bloedjes” van kinderen.

Ondertussen is de oudste zoon  Robin(24) vertrokken om in Velp te studeren en woont mijn oudste dochter Miranda(21) bij ons op “stee” samen met haar vriend in een eigen appartementje op de hooizolder. Dochters en zoon  Britt(16), Mike(14), Tess(12) en Sterre(10) wonen nog gezellig thuis.

Ik woon dus op een voormalige boerderij midden in  een rustig dorpje aan het Haringvliet. Een paar kippen , varkens, konijnen en onze twee honden geven er nog een beetje boerderij sfeer aan.

Lezen is niet altijd mijn hobby geweest, vooral niet het moeten lezen voor school. De boekjes van de bouquetreeks  waren rond mijn 16de niet aan te slepen, dat was dan ook het enige literaire hoogstandje in die tijd. Wat later kwamen de streekromans en ook las ik de Virginia Andrewsserie van bloemen op zolder.

Toen we hier op het eiland kwamen en wonen ben ik op school gaan helpen met het leespunt en vanaf die tijd ben ik me gaan interesseren voor boeken. Als eerste heb ik de Hongerspelen gelezen en was verkocht, wat heb ik genoten van die serie. Door het leespunt heb ik een baan gekregen bij de bibliotheek en toen is het echt begonnen. Ik ben overgestapt naar de thrillers en ben nu vooral bezig met Nederlandse en Vlaamse auteurs. Natuurlijk doe ik ook uitstapjes naar andere genres en buitenlandse schrijvers maar ik vind dat we in Nederland hele goede schrijvers hebben en die wil ik met mijn recensies promoten.

Recensies schrijf ik nog niet zo heel lang, maar vind het wel erg leuk om te doen. Het is zeker niet makkelijk, want je moet de lezer prikkelen om het boek ook te willen lezen, maar je mag ook niet teveel van het verhaal weg geven.  Ja, en dan moet je ook nog eerlijk zijn.  Als ik een boek niets vind, schrijf ik dat, maar wil wel zeggen dat ik weet dat een auteur er veel werk aan heeft gehad. Ik wil niet een boek de grond in boren. Liever geef ik dan geen sterren. Niet dat je met iedere auteur bevriend moet zijn of dat ze jouw aardig moeten vinden, maar een boek schrijven is een hoop werk  en dat ik het dan niet goed vind er zijn misschien genoeg lezers die het wel  een goed boek vinden en door mijn recensie toch getriggerd worden om het te lezen.

 Veel leesplezier 

Groetjes Caroline en Moon 

 

 

 

%d bloggers liken dit: